Kapitányi szemmel - Egy kivételes bajnokság



A dánok nevettek a végén
 
Ismét Magyarországra figyelt az európai golfvilág, hiszen október 3-5. között a Balaton Golf pályája adott otthont az EGA Ladies' Club Trophy-nak. A magyar színeket a Pannónia Golf & Country Club golfozói, Batta Krisztina, Berkenyei Daniella és Jaczkovics Emma képviselte, minden bizonnyal rengeteg tapasztalatot és élményt csomagoltak el a bagjükbe.





Nehéz dolga volt a magyar különítménynek, hiszen a mezőny közel fele pluszos hendikeppel érkezett, így nem lehetett más kitűzött célja a csapatnak, mint a tisztes helytállás, ami sikerült is.

A verseny nemcsak a magyar indulóknak, hanem a magyar golfközeg számára is sok tanulsággal szolgált. Együttesünk minden nap fejlődött és egyre inkább kezdték megszokni azt a profi közeget, ami körülvette őket. A 15. hellyel pedig a maximum, ami bennünk volt.


„Hatalmas megtiszteltetés volt itt lenni és Európa legjobb hölgy játékosaival játszani. Az elmúlt napok intenzívek voltak, rengeteg élmény ért bennünket. Megtapasztalhattuk, hogy milyen szakmai stáb veszi körül az EGA versenyeket – mondta Batta Krisztina. 

A nemzetközi mércével mérve is komoly játékerőt képviselő kluboktól és játékosaiktól sokat tanulhatunk. Kollektív megjelenésük, elszántságuk és az őket segítő szakmai stáb munkája említésre méltó. Sajnos ettől mi még nagyon messze vagyunk, de ennek kell lenni számunkra a követendő példának.”

A csapat egyértelmű meglepetésembere Berkenyei Daniella volt, aki sérüléséből felépülve, egy ilyen rangos nemzetközi versenyen az egyik legfiatalabbként önmagát legyőzve gyönyörűen helytállt és az igen előkelő T22. helyen végzett. Akiről a csapat kapitánya, Batta Krisztina is csak szuperlatívuszokban tudott beszélni.

„Tehetség, szorgalom, alázat és kitartás. ezek jellemzik leginkább Daniellát, aki egyértelműen megelőzi a korát. Emberileg és a hozzáállásával is példamutató játékos. Azon kevesek közé tartozik, aki akar azért tenni, hogy jobb legyen, ráadásul mindezt nagyon élvezi, ami abszolút előnyére válik másokkal szemben. Az ilyen golfozót abszolút támogatni kell és mindent megadni, hogy továbbfejlődjön.

Jaczkovics Emma legfiatalabbként becsülettel helytállt. Személyében egy nagyon intelligens lányt ismerhettem meg, ám a hosszú szezon miatti fáradtság érződött rajta.  

Mindent összevetve nagyon jól éreztem magam a csajokkal. Olyan voltam, mint a fogadott anyjuk, amit szintén nagyon élveztem. Jó lenne, ha ez a kis csapat a jövőben is együtt maradna és további versenyen is elindulhatna.”



A versenyt egyébként nagy meglepetésre a nevető harmadikként, a dán Smorum Golf Club csapata nyerte, akik elhalászták a bajnoki címet az ír Lahinch és a St. Leon-Rot orra elől.


(Képek: Facebook/EGA, Berkenyei Daniella)


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés