Főtitkári gondolatok: Borsózott a hátunk



- beszélgetés Révész Tamással

Úgy tartják, hogy az élet írja a legjobb forgatókönyveket. A Tesla Universal 7. Magyar Mid-Amatőr Golfbajnokság filmbe illő végjátékot hozott. Akik nem voltak ott, bánhatják, akik meg ott voltak, még biztosan sokáig fogják emlegetni – osztotta meg gondolatait lapunkkal Révész Tamás, a Magyar Mid-Amatőr Golf Sportegyesület főtitkára, aki beszélgetésünk során többek között a nagyszerű csapatmunkát emelte ki.



Futball hasonlattal élve, „Jó kapusnak szerencséje van!”. Ez a szólás megilleti a Révész Tamás által irányított szervezői csapatot, kiegészülve a Gschwendtner Sonja vezette zalai teammel, nem beszélve a Jakobi András által dirigált bírói gárdáról, akik szívüket, lelküket kitették a hétvégén. Talán ennek is köszönhető, hogy a „napistenhez” szóló fohászok meghallgattattak és néhány csepp esőt kivéve nem nyíltak meg az ég csatornái.

„Hatalmas szerencsénk volt az idővel. Majd sorsszerűen, pont miután végeztünk a munkával vasárnap este és beültem a kocsiba a Zala Springs parkolójában, leszakadt az ég. Áldásként gondoltam erre… Hálás vagyok, hogy ilyen fantasztikus csapattal dolgozhattam együtt a hétvégén. Öröm volt látni, hogy a bíróktól az önkéntesekig mindenki tudta a dolgát és együtt egy kitűnően megszervezett MidAm tornát tarthattunk. Mindenki kivette a részét a munkából. Feleségem, Bagyinka Krisztina és még a kislányom, Révész Enikő is ott volt végig és segített. Gschwendtner Sonja és Jakobi Andris pedig hihetetlenül profi módon vezette a csapatát. Le a kalappal előttük!”

Természetesen akadtak nehéz helyzetek is – mondja Tamás -, de olykor az éjszakába nyúló közös munka átsegítette őket ezen.

„Az időjárás mellet, a PC Caddie is, mint Damoklész kardja lógott fejünk felett. Több probléma előjött, kezdve a startlista összeállításával, de a kiértékelésnél is akadtak fennakadások, ám a svájciakkal közösen igyekeztünk orvosolni. Meg kell említenem Klézli Feri saját fejlesztésű programját, amit a rendelkezésünkre bocsájtott. Summa summarum átvészeltük ezeket a periódusokat, de a jövőben vagy váltani kell ügyviteli programot, vagy a PC Caddie-n kell jelentős javításokat végezni.”   

A végjáték mindenért kárpótolt – teszi hozzá rögtön. Szinte borsózott a háta, amikor a rájátszás 4 játékosát (Franz Prem - Dr. Gal Jos, Krämer András - Koller György) 60-80 fős nézősereg kísérte.

„Akik nem voltak ott, bánhatják, akik meg ott voltak, még biztosan sokáig fogják emlegetni! Úgy érezhettük magunkat, mintha Tour-on lennénk. Nagy és felejthetetlen élmény volt. Boldog vagyok, hogy átélhettem. Gratulálok a győzteseknek!”



(Kép: Tátrai Béla)


Természetesen a Zilahy Csaba lemondásával kapcsolatos hírek mellett sem mentünk el szó nélkül, tudniillik a bajnokság első napját követően a rendkívüli közgyűlésen bombaként robban a hír, hogy márciustól leköszön a posztjáról.

„Csabival a barátságunk még a golf előtti időszakra, már 25 évre nyúlik vissza. Együtt dolgoztunk közel 10 évet például a Birdlanden, és dolgozhattam mellette a Magyar Mid-Amatőr Golf Sportegyesületben is. Áldozatos munkája példaértékű, és olyan alapokat tett le a golftársadalomban, melyek hosszútávon határozhatják meg a golfsport fejlődését Magyarországon. Csaba mellett élveztem a főtitkári munkát, de ahogyan az MMAGE teljes elnökségének, úgy nekem is lejár a 2020. márciusáig szóló mandátumom. Kíváncsian várom, hogy mit hoz a jövő."


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés