HATALMAS SIKERREL, REKORDSZÁMÚ NEVEZŐVEL ZÁRULT A NEGYEDIK UTCALIMPIA



A Budapest Urban Games (BUG) immár negyedik esztendeje zajlik hatalmas érdeklődés mellett, idén rekordszámú nevezéssel, minden eddiginél több sportággal zárult az Utcalimpia. Négy helyszínen, hat sportágban (grundfoci, street ball, futás, úszás, falmászás, lézer) mérették meg magukat az indulók: a versenybe újonnan bekerült falmászást több százan próbálták ki a budai várfalakon, a Dunát pedig több mint félezren úszták át szombaton.

Az Utcalimpiát a Budapest 2019 Európa Sportfővárosa évad részeként rendezték meg. Az egynapos eseményen negyedik éve profik és amatőrök kapnak lehetőséget arra, hogy urbánus környezetben mozogjanak, a BUG célja a városi sportélet népszerűsítése, a helyi sportkollektívák összekovácsolása.

Miért ne kerülhetne be jövőre a sportok közé az Urban golf is
, amelyet többen is nagy lelkesedéssel űznek. Lényege, hogy golfozni bárhol lehet, nem csak a golfpályákon. Emellett nem szükséges bonyolult etikettet követni, vagy különböző ruhákat felvenni hozzá. A golfhoz hasonlóan a pályákon itt is különböző akadályok találhatók, azonban ezek nem tervezettek, hanem természetes elemei a környezetnek, például lehetnek padok, szökőkutak, vagy bármilyen ember által épített vagy nem kijelölt tereptárgyak.



banner ugynoksegi v2 260px

Keresés