Fucsovics visszatér a teniszválogatottba

A legmagasabban jegyzett magyar teniszező is játszani fog az ukránok elleni, budapesti Davis Kupa-találkozón.

Fucsovics Márton visszatér a Davis Kupa-válogatottba, ami hozzájárulhat, hogy rendeződjön a viszony közte és a Magyar Teniszszövetség között – olvasható a szerveztet honlapján.

A világranglistán 55. helyezett teniszezővel kiegészülve a legerősebb összeállítású csapat mérkőzhet majd az ukránokkal szeptemberben.

"Szeretnék segíteni a csapatnak, hogy jövőre legyen esélyünk kijutni a 18 csapatos világbajnokságra és az olimpiai kvalifikáció is fontos szempont volt a döntésemben. A siker érdekében előre kell tekintenem és csak az előttem álló feladatokra koncentrálok" – idézte a közlemény Fucsovics Mártont.

A teniszszövetség elnöke, Szűcs Lajos arról beszélt, hogy nagyon örül a sportoló döntésének. "A visszatérése mindenképp előrelépést jelent, és reméljük, hogy a közte és a szövetség közötti fennmaradó további nyitott kérdéseket is sikerül megnyugtatóan rendeznünk. Úgy gondoljuk, hogy a magyar tenisz elsődleges érdeke, hogy a legjobb hazai játékos játsszon a nemzeti csapatban, és örülünk, hogy a visszatérésével új időszámítás indulhat e tekintetben is. A szövetség reméli, hogy a Davis-kupa válogatott, illetve Marci olimpiai kvalifikációs tervei is sikerrel járnak majd."

Fucsovics és Babos Tímea tavaly szeptemberben közölték: nem kívánnak együttműködni az MTSZ-szel, mindaddig nem adják a nevüket egyetlen az MTSZ-hez köthető eseményhez, versenyhez, amíg a szövetség működésében nem lesznek jelentős változások, a vezetőség nem változtat a játékosokhoz való viszonyán és jelenlegi szakmai koncepcióján. Januárban a két játékos aztán közösen jelentette be, hogy álláspontjuk nem változott, ezért továbbra sem kívánnak pályára lépni nemzeti színekben.

(MTI)

Versenynaptár

H K Sze Cs P Szo V
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31


banner ugynoksegi v2 260px

 

zsirafmagazin hg re

 

Keresés