Biró László a tél királya

 

Verőfényes napsütésben búcsúzott a téli bajnokságtól a hazai footgolf társadalom. Az International Winter Footgolf Tour Balatonudvariban bonyolított nyolcadik, záró köre után kialakult az IWFT végeredménye. A régóta listavezető, Biró László megőrizte előnyét és a Balaton Golf Club pályáján átvehette a szezongyőztesnek járó serleget. A fináléba jutott legjobb nyolc együttes áprilisban dönt a csapatbajnoki elsőségről.
 
A FIFG 50-es besorolású versenyen a szombati hetedik fordulóhoz hasonlóan most is közel ötvenen álltak rajthoz a Balaton Golf Club Eagle pályáján. A téli sorozat zárása Simonyi Gábornak (FTC, a képen jobbra) sikerült a legjobban, ezzel mind az abszolút, mind a férfi kategória második helyét megkaparintotta a szezon végén.
Biró László (Academy-Outsiders, középen) a korábbi fordulók során megszerzett vezető helyét meg tudta tartani és bezsebelte az abszolút és szenior bajnoki címet is. A kupán és az elismerésen túl a szövetség felajánlásának köszönhetően ingyenes nevezést nyert a májusi, FIFG 500-as Traditional Footgolf Cupra.
 
Abszolútban és férfiban is Bogár Krisztián (FTC, balra) lett a bronzérmes a szezon zárásakor. A szenioroknál Karakas Attila és Zsuppán Péter (mindkettő Academy-Outsiders) állhatott a képzeletbeli dobogóra Biró mögött.
 
A férfiak mezőnyében Simonyi és Bogár előtt Bacskai Bence (Hole Hunters) kaparintotta meg a bajnoki címet.
 
A hölgyek végjátéka nem is lehetett volna izgalmasabb. Ugyan nem a harmadik helyen, amit Balánné Szabó Zsuzsanna (FTC) szerzett meg, hanem az arany- és ezüstérem sorsa. Bacskai Anna (Hole Hunters) és a szlovák Dana Bombalova (Senec) ugyanannyi pontot gyűjtött a végelszámolásnál, a szabályok értelmében a több bajnoki győzelem, majd a több dobogós helyezés rangsorolt. Ezek is egyeztek, így az öt, beszámító forduló összesített rúgásszáma döntött Bacskai javára.
A junior kategória első helyét Németh Áron (FTC) zsebelte be idén, miután ő volt a legkitartóbb és gyűjtögette szorgosan a pontokat, ami elegendőnek bizonyult ahhoz, hogy maga mögött tartsa a kevesebb fordulót teljesítő Kókai Bencét (Royal) és Molnár Mátét (Nimród).
 
A két nap (szombati 7. és vasárnapi 8. forduló) összesített eredményeit ingyenes green fee-vel díjazta a golf klub. A „mini-Traditonal Footgolf Cup” után kategóriánként Bogár Krisztián, Karakas Attila, Dana Bombalova és Németh Áron gazdagodott tizennyolc szakasznyi játéklehetőséggel.
Az április 14-i, zirci csapatdöntőre az FTC, az Academy-Outsiders, a BFGT, a Hole Hunters, az EMFGSE, a Royal, a Milan és a Nimród kvalifikálta magát.
 
 


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés