Beköszöntött a jó idő, mégis röpködtek a mínuszok

Már igen csak kiéhezett a footgolf társadalom a pontszerző versenyekre, hiszen legutóbb legjobbjaink a marokkói világbajnokságon tudtak versenyszerűen footgolfozni. Az International Winter Footgolf Tour 2018/2019-es kiírásában idén két forduló is elmaradt, így vasárnap a Balatongyörökön található Imperial Golf Club pályáján hatvannál is többen léptek pályára és remek eredmények születtek.
 
A mezőny több mint egyharmada teljesítette a jó állapotú pályát a kijelölt rúgásszám (par) alatt a kitavaszodott időben, sőt, Érchegyi Csaba olyan szakaszt is produkált, ahol elég volt számára egy érintés is a labda lyukba juttatásához. A legtöbb gratulációt Biró László (Academy-Outsiders) gyűjthette be, miután -9-es eredményénél jobb nem született. Bogár Krisztián (FTC) csak egy rúgással elmaradva tőle lett második. A harmadik helyen Lengyel Béla és Simonyi Gábor (mindkettő FTC) szétrúgásra kényszerült az abszolút harmadik és felnőtt férfi kategória második helyének eldöntése okán. Az elhúzódó párharc végén a tavalyi vb legjobb magyarja, Simonyi Gábor örülhetett.
 
A felnőtt férfi mezőnyben így Bogár Krisztián, Simonyi, Lengyel volt a sorrend. A szenioroknál Biró László mögött Lichtner Zsolt (FTC) második, Karakas Attila (Academy-Outsiders) harmadik lett.
 
A hölgyek között Dana Bombalova (Senec, lent) rúgta a legkevesebbet, Bacskai Anna (Hole Hunters) és Bakó-Szántay Georgina (Nimród) állhatott még fel a képzeletbeli dobogó második és harmadik fokára.
 
A junior kategóriát Molnár Máté (Nimród, lenti kép Gelencsér Gábor elnökkel) nyerte Németh Áront (FTC) megelőzve.
 
 
Az ötödik forduló volt az első hazai verseny, ahol a 2019-ben életbe lépett nemzetközi versenyszabályzatot alkalmazták. A szövetség a téli bajnokságban teszteli az új szabálykönyvet, amit a Footgolf Országos Bajnokság 2019-es kiírásában már szigorúan betartat. Addig rövid oktatóelemekkel segítenek majd a játékosoknak a számtalan változás és újdonság megtanulásában.
 
A sorozat március 3-án, a szlovákiai Nagysurányban folytatódik.


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés