Tisztul a kép a vb előtt

Négy felkészülési mérkőzés után kezd kikristályosodni a kép, hogyan is állhat majd fel a decemberi világbajnokságon a válogatott a csapatversenyben. Papp Péter csapatkapitány értékelte a négy mérkőzésen látottakat.

Egyéni és páros (egy- és kétlabdás) match play formátumban rendezik a marokkói világbajnokság csapatversenyét. A magyar válogatott akkor léphet pályára, ha az egyéni eredmények alapján Magyarország a legjobb tizenhat nemzet között lesz az első két egyéni kört követően. Ebben bízva készül a válogatott a megmérettetésre Papp Péter játékos-csapatkapitány vezetésével. A remek erőkből álló szlovák válogatott ellen rövid időn belül négy mérkőzést is játszott a vb-keret. Előbb Balatonudvariban 1-1 mérkőzést tudtak nyerni a felek, míg múlt szombaton mindkétszer északi szomszédaink voltak jobbak Nagysurányban, igaz, az első találkozó döntetlennel ért véget, ám a mérkőzésen belüli összecsapások pontarányából eggyel kedvezőbben jöttek ki a mostani vendéglátók.

– Kölcsönösen megállapíthattuk, hogy hasznos találkozókon vagyunk túl, hiszen ebben a formában játszunk majd a vb-n is, egyéni gyakorlással pedig nem lehet erre a csapatversenyre készülni – summázott Papp Péter csapatkapitány, hozzátéve, büszke a csapatra, akik végig méltó partnerei voltak a világ topjátékosait is felvonultató szlovákoknak. – Szoros mérkőzéseket játszottunk, talán csak az utolsó volt simább, de akkor már mi is bátrabban kísérleteztünk. Ez az időszak most pont erről szól, ugyanis egyrészt szokni kell a mentális nyomást, ami egy ilyen versenyszituációval jár, másrészt a megfelelő összeállítást is ki kell találnunk a pályán látottak alapján. Fontos tudni, hogy ki milyen márkájú, típusú és nyomású labdával szeret játszani, a párok összetétele ettől is függ. A folyamatos koncentráció a kulcsa a csapat match playnek, hiszen szombaton is beigazolódott, hogy lehet, hogy egy egyéni vagy páros meccs már ugyan eldőlt, nem mindegy, mennyivel kapunk ki, mert lehet, hogy a többi eredmény alakulása miatt számítani fog a pontarány, azaz nincs összezuhanás, feladott mérkőzés, menni kell tovább a végsőkig!

A felkészülés egy hónappal a vb előtt még nem ért véget, sőt, a válogatott még az itthon maradó játékosok ellen is pályára lép és tervben van még egy szlovákok elleni derbi is. Ezen túl olyan szituációk gyakorlására is lehetőség lesz majd, ahol a csak kimondottan részelemekre koncentrálva kezdő, közelítő és befejező rúgások pontosságát tesztelhetik a játékosok, de a programban a mentális felkészítés és a sportpszichológusi foglalkozás is szerepel a hátralévő hetekben.


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés