Mester a tanítványairól

Mi kérdeztünk, Tóbi válaszolt

Tóbiás Zsolt, a Highland pro-ja nagyszerű időszakot élt át, ugyanis az idei golfszezonba már apukaként vághatott bele. A 2016-os év golfedzője ettől láthatóan új lendületet kapott, hiszen edzőként és játékosként is sikeresen kezdett.

HG Hogy van a család, mennyiben más apaként élni az életed?

- Nagy a boldogság, mindenki szuperül van! Bár apukaként némiképp átalakultak a napjaim, de cseppet sem bánom, ez az élet rendje. Reggel viszonylag korán indulok munkába, de az esti fürdetést nem hagynám ki semmi pénzért, sőt én vagyok a mesefelelős is. Olivér jó kisfiú és kedvesemmel, Czipó Timivel nagyon élvezzük a szülői létet.

HG Milyen volt a szezonkezdeted?

- Nagyszerű, jobb, mint a tavalyi. Egyre több juniorral foglalkozhatok és az iskolákból is szép számban érkeznek a gyerekek a Highland pályára. A tavalyi sikereken felbuzdulva bízunk a nyári táborainkban, amelyre idén nagyon kedvezményesen jöhetnek a gyerkőcök.

Tanítványaim, legyen szó felnőttekről vagy juniorokról remekül helytálltak a szezon elején!

HG Hogyan teljesítettek a Junior Tour-on?

- Remekül! Az Országos Junior Tournak 14 tanítványom vágott neki (U10, U12, U14) és nem volt olyan állomás, ahol ne lett volna valaki a dobogón! Látszik a játékukon az eltelt egy év. Sokkal érettebben kezelik a nehéz szituációkat és tudják, hogy egy rossz ütés nem a világ vége, hiszen a következő, esély a javításra. Külön öröm, hogy óriási érdeklődés övezte az állomásokat.

A versenysorozat nyitányán Dickinson Dani (U10), Dickinson Dávid (U12) és Lu Henry (U14) egy-egy második helyet szállítottak, míg a tatai, második fordulóban már két első helynek is örülhettünk Dickinson Dani (U10) és Fülöp Gergő (U14) révén. Czeglédi Szilveszter (U10) pedig - szintén remekül játszva, - a második helyet szerezte meg Tatán. Lu Henry az U12-esek között egy harmadik hellyel gazdagodhatott.

Ezzel még koránt sem volt vége, ugyanis a St. Lőrinc-i harmadik fordulóban a Dickinson testvérek hozták az újabb pódiumot. Dávid (U12) a második, míg a Dani (U10) a harmadik helyet szerezte meg.

Az eredmények a kemény munkát igazolják, így nagy az elégedettség szülő, tanítvány és edző oldalon egyaránt. Ezen az úton kell tovább haladnunk. Gratulálok mindenkinek! Név szerint: Fülöp Gergő, Dickinson Dávid, Dickinson Dani, Lu Henry, Czeglédi Szilveszter, Kuzma András, ifj. Behán Attila, Fedelli Leticia, Fedelli Grace, Mile Róza, Nagy Ármin, Szőkedencsi Marcell.

HG Mi a helyzet a felnőttekkel?

- Nekik is remekül indult az év. A Highland Golf Club szezonnyitóján Csegezi László - Gyöngyössy István nettóban az első helyet, míg Gyarmati János - Lükő Orsolya a harmadik helyet szerezte meg.

Új tanítványaim is vannak, Kovács Titusz és felesége, Kovácsné Földesi Katalin személyében. Mindkettőjüknél kitűztük az idei célokat. Kátyust a szenior bajnokságon a dobogóra várom! Nála megvan a technikai tudás, az önbizalmon, a pozitív gondolatokon kell dolgoznunk.

Kovács Titusznál természetesen a címvédés a cél, valamint az Eb-n való jó szereplés. Fantasztikusak a hosszú ütései, nála leginkább a green körüli játékon kell dolgoznunk. Mindent összevetve jó év előtt állnak!

HG Játékosként sem indult rosszul az éved, hiszen +5-ös score-ral a 4. helyen végeztél a Magyar Pro-Tour első állomásán.

- Valóban… A +5-ös eredmény nem mondható rossznak, ám ha közelebbről elemezzük a történteket, lehetett volna sokkal jobb is. -1-es első kilenccel kezdtem, egy birdie-vel és nyolc par-ral, így már értheted, miért nem vagyok maradéktalanul elégedett. Ott volt a kezemben a jó score lehetősége. Az igazság az, hogy a végére elfáradtam és jöttek bogey-k. Ez van, a következő május 8-i tatai fordulóban igyekszem javítani! Az érzés jó volt, az eredmény kevésbé.


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés