Profi golfozóink is megkezdik a szezont

„Profi golfot építünk Magyarországon” - fogalmazott Makszin Áron, a Profi Golf Sportági Szövetség Főtitkára. Hozzátette, az eddig megkezdett utat kívánják folytatni. A céljuk az, hogy sportolót juttassanak ki a 2020-as tokiói olimpiára. Ennek az egyik fontos lépése a 2017-es év.

„A magyar profi válogatott remekül felkészült és idén is a Profi Golf Sportági Szövetség maximális támogatását élvezve fognak ütőt annak érdekében, hogy népszerűsítsék ezt a csodálatos sportot és feljussanak a világ élvonalába.

Mindenki teljes erőbedobással edzett a profi válogatott tagjai közül, főként a fizikális felkészülésre tevődött a hangsúly. Ezzel is ledöntve azt a tévhitet, miszerint a golf az öreges emberek sportja. Manapság már a profi játékosok igazi atléták, akiknek fizikailag, mentálisan iscsúcson kell lenniük, főleg egy ilyen kiegyenlített és erős nemzetközi mezőnyben. Palanszki Benjámin például Floridában edzett, ám hamarosan ő is hazatér és csatlakozik a többiekhez.

Speciális tesztekkel folyamatosan mérjük válogatottunk teljesítményét, így nyomon követhető a fejlődésük.  Ezek alapján bizton állíthatom, hogy minden adott a sikeres szezonhoz.

A nemzetközi megmérettetés az április végén rendezendő Cseh PGA Tour-ral veszi kezdetét, ráadásul több állomással. Jó hír, hogy az említett fordulók előtt a hazai profi ranglista versenysorozat is elkezdődik a jövő hét elején a Pannónia Golf Clubban. Fontos a jó teljesítmény, mert ezáltal Challenge Tour, valamint European Tour kártyákat szerezhetnek a profi válogatott tagjai.”


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés