Palotásné: „Elsősorban magammal versenyzem”

Palotásné Horváth Zsuzsanna remek szezont fut eddig, ugyanis vezeti jelenleg a szenior női ranglistát, ám szorosan a nyomában az újdonsült bajnok, Molnár Lászlóné áll, így mindenféleképpen nagy fegyvertény lenne számára, ha megtudná őrizni a vezető pozíciót. A nem régiben lezajlott ÖTYE Kupáról, a szezon hajrájáról, valamint a hamarosan következő válogatott versenyről, az ESGLA Marisa Sgaravatti Trohy-ról kérdeztük.

HG: Idén is megszámlálhatatlan versenyen indult, ahol teljesítményének köszönhetően kupákkal térhetett haza. Elütőhöz állt a nagyobb versenyek közül a Magyar Kupán, valamint a Nemzetközi Szenior Golf Bajnokságon, ahol bruttóban az ötödik, míg nettóban a második helynek örülhetett. Hogyan értékeli eddig a szezonját?

- Nem panaszkodom, jó szezonom van. Sokat versenyzek, és bár az eredményeimmel gyakran nem vagyok megelégedve, de nagyon szeretek golfozni. A versenyeken elért jó eredménynek persze örülök, de én már évek óta elsősorban magammal versenyzem. Vagyis magamat akarom legyőzni. Ez azt jelenti, hogy végre szeretném elérni a 18-as handicap-et. Már nagyon közel vagyok hozzá: 18,6. Remélem a szezonból hátralévő idő elég lesz rá.

HG: Önök baráti társaságukkal igyekszenek megélni a golf minden örömét a pályán és azon kívül is, ennek volt ékes bizonyítéka a tenerifei edzőtábor még télen, valamint a nem rég már-már hagyományosan megrendezendő ÖTYE Kupa. Kik vettek részt a tornán és hogyan élték meg együtt a napokat? Ki nyerte a bridzs és az ÖTYE Kupát?

- A tenerifei téli golfozás nagyon nagy élmény volt. Nem csak a golf, hanem a pályán kívüli programok is sok szépet nyújtottak. Komoly edzés, és jó feltöltődés volt.

Az ÖTYE Kupát harmadik alkalommal rendeztük meg idén Bükfürdőn. 16 lelkes szenior golfozó, és néhány bridzses barátunk csatlakozott a csapathoz. 4x4 fős flight-okban texas scramble-t játszottunk. Azért választottuk ezt a játékformát, mert ebben a formában a kezdő, vagy kevésbé jó játékosoknak is sikerélményt nyújt a játék. 4 csapatkapitányhoz minden este új játékosokat sorsoltunk. Tehát minden nap új felállású csapatok játszottak. És a golf olyan, mint az élet: szerencse is kell hozzá. Idei győzteseink holtversenyben Lévai Judit (36Hcp) és Pál-Szabó Gabi (45 klubhcp) lettek, mert két nap is a győztes flightba kerültek a sorsolás alapján. Ez senkit nem zavart, senki sem óvott, jót nevettünk, és szívből gratuláltunk nekik a győzelemhez. Hiszen az ÖTYE Kupa legfontosabb célja a barátság, és hogy jól érezzük magunkat együtt.

A bridzs az esti időtöltés szerepét töltötte be, kellemes levezetése volt a napnak.

HG: Szeptemberben a női szenior csapattal utazik Spanyolországba az ESLGA Marisa Sgaravatti Kupára. Hogy halad a válogatott felkészülése? Mikor és hol lesz a válogatott összetartása?

- Második alkalommal vesz részt a szenior női válogatott ezen a 4 napos versenyen, ahol 16 ország női válogatottja méri össze a tudását. Első két nap stroke play, majd két nap match play játék lesz. Az idei versenyt Marbella egyik legszebb pályáján, a Real Club de Golf Guadalmina-n rendezik. Sajnos csapatunk erőssége Szűcs Gabi egészségügyi okokból nem tudta vállalni a játékot. Mi a többiek, szorgalmasan gyakorolunk, és folyamatosan versenyzünk. A hétvégén pedig Balatonudvariban tartottunk egy felkészítőt a nagy megmérettetés előtt.

HG: Milyen célokkal vágnak neki a versenynek?

- Milyen célokkal vágunk neki a versenynek? A tavalyi statisztikák szerint, a résztvevő játékosok 95%-nak 10 alatti handicap-je volt. Ez idén sem lesz másként. De lelkesek, és elszántak vagyunk. A tavalyieredménnyel már elégedettek lennénk. Tavaly a lengyeleket sikerült megelőzni, így nem lettünk utolsók.


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés