Címvédés már vasárnap?

A nyolcállomásos Footgolf Országos Bajnokság (FOB) ötödik körét Balatongyörökön, a Golf Club Imperialban bonyolítják. A július közepi, Ferencváros által szervezett kupa után ez lesz a második footgolf esemény a pályán. Major Ilona már a hétvégén bebiztosíthatja bajnoki címét.

Az ötödik fordulóhoz érkezett a FOB, július 31-én, vasárnap a Golf Club Imperialban rendezik az aktuális fordulót. Balatongyörökön már akár bajnokot is avathat a szövetség. A hölgyek címvédője, Major Ilona mind a négy eddigi fordulót megnyerte, mivel a szabályok értelmében a hat legjobb eredmény számít a végelszámolásnál, újabb diadalával 2017-ben is ő lehet a legjobb női játékos.

SONY DSC

Abszolút kategóriában Zsuppán Péter (Outsiders), Bacskai Bence (Hole Hunters), Németh Gábor, Lengyel Béla (mindkettő FTC Footgolf), Renczés Gábor (MTDSC) és Balázsi Csaba (BFGT) is kétszáz pont fölött van már.

IMG_7086

A felnőtt férfiaknál ha lehet, még szorosabb a harc az élmezőnyben, ott az első és a kilencedik versenyző száz ponton belül van. A szenioroknál Zsuppán Péter és Renczés Gábor már háromszáz pont felett jár, de Balázsi Csaba is bőven lőtávon belül van, úgy, hogy egy fordulót kihagyott.

A junioroknál Kókai Bence (Royal-Issimo Footgolf Academy) nagy lépést tehet a bajnoki arany irányába, hiszen már most százharminckét ponttal vezet Felde Márk (Hole For One) előtt.

A csapatversenyt az FTC vezeti az Outsiders előtt, de a közvetlen élbolynak még lesz hozzáfűznivalója a hátralévő négy körben a végeredményhez.

A július 31-i versenyre nevezni a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címen lehet péntek éjfélig.

FOB 5. FORDULÓ

BAJNOKSÁG ÁLLÁSA


A 2016-os szezon tulajdonképpen féltávnál jár, hiszen a magyar bajnokság és a legrangosabb nemzetközi sorozat, a European Footgolf Tour is félidejéhez érkezett. A januárban indított országos ranglistán már 51 név szerepel, és Nagy Niki révén felkerült az első hölgy is. Az élen Bacskai Bence áll, de Zsuppán Péter, Németh Gábor, Gelencsér Gábor (EMFGSE), Tajtyi Róbert és Papp Péter (mindkettő BFGT) is háromezer pont felett van.

Magyar-Ranglista-2016.07.27.


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés