„Nem hittem volna, hogy megcsinálom.”

 Ahogy arról korábban már beszámoltunk, Cole Hammer, egy 15 éves houstoni gimnazista is kvalifikálta magát az idei US Openre. A fiatalember egy 64-es és egy 68-as kört jegyzett, ezzel váltotta meg a jegyét a Chambers Bay-en rendezendő viadalra, ahol természetesen ő lesz a legfiatalabb résztvevő.

Ahogy arról korábban már beszámoltunk, Cole Hammer, egy 15 éves houstoni gimnazista is kvalifikálta magát az idei US Openre. A fiatalember egy 64-es és egy 68-as kört jegyzett, ezzel váltotta meg a jegyét a Chambers Bay-en rendezendő viadalra, ahol természetesen ő lesz a legfiatalabb résztvevő.

„Úgy gondoltam, hogy túl sok esélyem nincs a kvalifikációra, de azért megpróbáltam. Ez lett belőle – beszélt kicsit viccesen a kvalifikációról a 15 évesen 10 hónaposan és 20 naposan az előkelő második helyet megszerző Hammer, aki az 1952-es US Open helyszínén, a Northwood Clubban érte el a bravúrt.

Hammer számára Jordan Spieth adta az inspirációt, a világranglista második helyezettje talán nem is gondolja, hogy az idei Masters-sikerével lehet, hogy egy ígéretes karriert indított be, nem mellesleg egy potenciális ellenfelet „kreált”.

„Soha nem hittem volna, hogy megcsinálom. Ez most a világot jelenti nekem. Idén láttam ahogy Jordan Spieth 21 évesen megnyerte a Masterst, akkor határoztam el, hogy én is meg fogom tudni csinálni.”

A másodikos gimnazista fiú amúgy nem lesz a torna valaha volt legfiatalabb résztvevője, hiszen korábban játszottak már előtte jóval fiatalabbak is. Példának okáért 2012-ben Andy Zhang, aki 14 évesen indult a viadalon, de a hawaii Tadd Fujikawa is fiatalabb volt nála (15 éves és 5 hónapos) amikor 2006-ban elindult a Winged Foot Golf Clubban rendezett viadalon, míg Tyrell Garth 15 éves és 11 hónapos volt amikor 1941-ben a Colonial Country Clubban részt vehetett a US Openen.

Érdekes, hogy Hammer eddigi pályafutása során soha sem nyert nemzeti tornát, de a hatalmas presztízzsel rendelkező korosztályos amatőr versenyeken sem alkotott eddig igazán kiugrót. Természetesen azért rendelkezik junior bajnoki címekkel, ezeket többnyire Texasban nyerte. Pályafutását majd a példakép, Jordan Spiethhez képest a Texas Egyetemen kívánja folytatni, hasonló eredményekkel igazán nem lesz nehéz dolga, a bekerülés szinte borítékolható.

Hammer amúgy fiatal kora és a hatalmas tét ellenére nagyszerűen játszott a kvalifikáción, az első napon amikor 64-es eredményt jegyzett, csupán két ütéssel maradt el a pályacsúcstól, amit Justin Leonard és Hunter Mahan tartanak. Hammer hat birdie-t jegyzett, ezek közül hármat az első öt szakaszon hozott össze, míg bogey nem került a kártyájára.

A fiatalember szülei azért nem bíztak semmit sem a véletlenre, Hammernek ugyanis az a Kevin Kirk az edzője, aki a PGA Touron a legjobbak között jegyzett Patrick Reed felkészülését is irányítja. A szakember megígérte tanítványának, hogy elintézi neki, hogy a két hét múlva kezdődő US Openen a gyakorlónapon együtt játszhasson Reeddel, hogy így legyen teljes élete eddigi legnagyobb kalandja.

 


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés