Készen állok!

  John Daly is rajthoz áll ezen a héten Afrikában, ami azért is nagy szó, mivel a játékos nem kevés időt hagyott ki sérülése okán. Az amerikai bízik benne, hogy nem lesz gond, és remek visszatérést produkálhat majd.

 John Daly is rajthoz áll ezen a héten Afrikában, ami azért is nagy szó, mivel a játékos nem kevés időt hagyott ki sérülése okán. Az amerikai bízik benne, hogy nem lesz gond, és remek visszatérést produkálhat majd.

John Daly is ott lesz ezen a héten Afrikában, hogy rajthoz álljon az European Tour keretén belül megszervezett Alfred Dunhill Championshipen. Mindez nem bírna hírértékkel, ám a játékos nemrégiben épült fel egy könyöksérülésből, és vele együtt mi is nagyon kíváncsiak vagyunk arra, hogyan szuperál élesben a testrész.

A kétszeres major bajnok golfozó tehát ütőt ragad majd a Leopard Creek Golf Club pályáján Dél-Afrikában, amely megmérettetés egyébként a sorban csupán a második a júliusi kényszerpihenő óta. A jobb könyököt bizony rendbe kellett hozni, és az orvosi segítség már nem tűrt halasztást. Most azonban újult erővel vághat neki ismét a golfnak.

Az amerikai egyébként már mutatott magából valamit az elmúlt hónapban, amikor is startvonalhoz állt a BMW Mastersen, ám akkor csak a 48. helyet tudta elcsípni. Talán ezen a héten sikerül kicsit előrébb végezni majd.

„Frissnek érzem magam, és játszani akarok!” – mondta Daly. „Nem akarom elvesztegetni az év hátralévő részét. Szeretnék valamit elérni a szezon végén, és muszáj lesz formába lendülnöm a jövő év elejére.” – tette hozzá.

Daly egyébként a kilencvenes éve óta nem járt Afrikában, szóval az e heti szereplés több szempontból is fontos szelete a játékos karrierjének. Ráadásul, közel egy évtizede nem sikerült győzelmet begyűjtenie sem az amerikai, sem pedig az európai színtéren az 1991-es PGA Championship bajnokának, ám a múlt havi visszatérés nem sikerült túl rosszul. Ez tehát biztató.

A golfozó mellett ott fogja róni a szakaszokat a 2011-es Masters bajnok Charl Schwartzel, valamint a hazai környezetet ismerő Brendon de Jonge. A pálya azonban nagyon is fekszik az amerikainak. „Itt bizony ütni kell majd a labdákat. A fairway-eken lesz főleg a hangsúly, és figyelni kell, mert a greenek nagyon trükkösek.” – árulta el Daly.


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés