Summa summarum I.

Közeleg a 2012-es szezon vége, és ebből az alkalomból egy kis mazsolázgatást végeztünk az esztendő interjúiból, kiemelt eseményeiből, meglepő fordulataiból. Érdekesnek találtuk többek között a polihisztor Justin Timberlake gondolatait is.

Közeleg a 2012-es szezon vége, és ebből az alkalomból egy kis mazsolázgatást végeztünk az esztendő interjúiból, kiemelt eseményeiből, meglepő fordulataiból. Érdekesnek találtuk többek között a polihisztor Justin Timberlake gondolatait is.


A népszerű énekes, dalszerző, színész nem ma kezdte a golfot, de nagyon úgy tűnik, hogy a sport teljesen magával ragadta, és ha akarna, már akkor sem szabadulhatna egykönnyen a számára a mindenséget jelentő tevékenységétől. Justin Timberlake már 12 évesen csatlakozott első klubjához, és a golf iránti szerelem azóta is töretlen. Az egyben klubtulajdonos Timberlake számára egyfajta menedékhelyként szolgál a golfpálya, ugyanis elmondása alapján, csak itt tud teljesen egyedül létezni a világban. Hasznos és érdekes gondolatainak második részét az alábbiakban olvashatják.

Milyen lelkiállapotban kezdjünk neki egy versenynek?
Nyugodj meg. Villanyozd fel magad. Legyen jó kedved. És ne vedd magad túl komolyan. A viccelődés mindig jó kezdésre utal, főleg, ha az én csoportomban vagy.

Golf közben hallgatsz zenét?
Alapvetően mindenféle zenét meghallgatok, de a pályán szinte soha. Egyszer iPod-dal mentem ki a pályára, a fülhallgató zsinórját pedig a hátamra tekertem. Mentek régebbi és újabb számok is. The Beatles, Kings of Leon. Egyszerűen minden, válassz nyugodtan. De egy idő után rájöttem, hogy nem tudok úgy játszani, hogy a fülhallgató ott van a fülemben. Ütemre kezdtem el a lendítéseket, nem pedig a saját természetesen ritmusomban, és hirtelen teljesen összezavarodtam és szétesett a játékom.

Milyennek gondolod Tiger megítélését?
Azt hiszem, azért viselkedtek az emberek olyan keményen Tigerrel, mivel a róla kialakult kép pontosan az ellentettje volt annak, amilyennek őt lefestették. Nem volt átfedés. Ha valamilyen tanácsot kellene neki adnom, akkor azt mondanám, hogy koncentráljon az elfogadásra. Fogadja el a tényt, hogy ő most másodhegedűs és tegye magáévá ezt a szerepet. Ez a fajta általános megítélés a korai éveire emlékeztetheti őt, amikor még valóban másodhegedűsként muzsikált a golf világában, amikor éppen azért küzdött, hogy felkerüljön a legnagyobbak közé. A másik fojtogató harc annak érdekében, hogy meg tudd védeni a saját image-edet és a magánéletedet, egy olyan küzdelem, amit nem nyerhetsz meg. Én tudom. Ez egy olyan harc, amiben én is végig küzdöttem. Amíg nem éred el az elfogadásnak a megfelelő szintjét mind a sajtóban, mind pedig a közvéleményt tekintve, addig a harc folyamatosan tart, és ez valóban kimerítő.

Kik szerepelnének álmaid foursome-ja között?
Fred Couples és Arnold Palmer a két legklasszabb ember, akikkel valaha játszhattam, szóval, ők mindenképpen benne lennének. És biztosan ott lenne még a nevelőapám (Paul Harless- a szerk.) is.

Milyennek találod a versenyek menetét és hangulatát?
Amikor az ember részt vesz egy versenyen, akkor rengeteg előírásnak kell megfelelnie. Maradj csendben! Arra ne sétálj! Megértem, hogy számos szabály és tradíció van, és ezeket valóban tisztelni kell. De hiszek abban, hogy rengeteg módja van annak, hogy ezeket az eseményeket izgalmassá és szórakoztatóvá tegyük, kiváltképp a pro-am-ek alatt. Még azon is elgondolkodtam, közeledve a PGA Tour felé, hogy a pro-am alatt, a versenyemen szólna zene, hogy még jobb legyen a hangulat. Ez olyasvalami, amit nagyon jól megoldottak Arizonában (a Waste Management Open-en) a 16-os szakasznál, ahol a rajongók mindig megőrülnek. Az ilyen dolgok nagyon jót tennének a játéknak.

Milyen érzés a saját gyerekkori hősöddel együtt játszani?
Michael Jordan mindig is a példaképem volt, szóval az, hogy együtt játszhattam vele a Bethpage-en a (2009-es- a szerk.) U. S. Open előtt, nagyon király volt. Igazából nem volt verseny közöttünk. Inkább drukkoltunk egymásnak. Michael és én 90-nél jobban szerettünk volna teljesíteni. Tudom, hogy Michael és Tiger kötött egy fogadást, és ennek keretében mondta Tiger azt, hogy Michael nem tudja majd megcsinálni, hogy 90-nél jobbat produkáljon. Nagyon örültem, hogy Michael végül megnyerte a fogadást.

Mi jut először eszedbe, ha azt mondják neked, hogy golf?
Amikor a golfra gondolok, az első gondolataim mindig a nevelőapámra térnek vissza. Ő volt az, aki bemutatott a játéknak. Manapság is még sokat játszunk együtt, és általában a másik kocsi utasait szoktuk kihívni egy meccs elejéig. Mindannyian felnőttek vagyunk. El tudom fogadni, ha veszítek, és tudom, hogy ő viszont nagyon fel tudja húzni magát.

 


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés