Beszámoló az elnökség november 27-i üléséről

  A Magyar Golf Szövetség elnökségének november 27-i ülésén az egyik legfontosabb napirendi pont a december 18-i Rendkívüli Közgyűlés megrendezéséről való döntés, majd annak tartalmi előkészítése volt. A Rendkívüli Közgyűlés feladata az Alapszabály módosítása lesz, amelyet több törvény év közben történt megváltozása tesz szükségessé. Az Elnökség megtárgyalta az Alapszabály módosítási javaslatait, amelyet a Közgyűlés elé fog terjeszteni. Ugyancsak ez alkalommal kerül majd sor az Év Golfozója díjak ünnepélyes kiosztására, amelynek győzteseit jóváhagyták és a közeli napokban döntenek a különdíjakról is.

 A Magyar Golf Szövetség elnökségének november 27-i ülésén az egyik legfontosabb napirendi pont a december 18-i Rendkívüli Közgyűlés megrendezéséről való döntés, majd annak tartalmi előkészítése volt. A Rendkívüli Közgyűlés feladata az Alapszabály módosítása lesz, amelyet több törvény év közben történt megváltozása tesz szükségessé. Az Elnökség megtárgyalta az Alapszabály módosítási javaslatait, amelyet a Közgyűlés elé fog terjeszteni. Ugyancsak ez alkalommal kerül majd sor az Év Golfozója díjak ünnepélyes kiosztására, amelynek győzteseit jóváhagyták és a közeli napokban döntenek a különdíjakról is.


Az elnökség számos fontos szakmai és az MGSZ általános működésével kapcsolatos kérdést tárgyalt meg és hozott határozatot a vonatkozó témákban.

A 2013. évi költségvetés első változata elkészült, amelyben kiemelt helyen szerepel a jövő esztendő két jelentős projektje. Az egyik az április 16. és 21. között a tatai Old Lake Golf Clubban megrendezésre kerülő Olimpiai Reménységek Versenysorozatának első állomása lesz, amelyre a házigazda magyarokon kívül Ausztria, Szlovákia,Csehország, Szlovénia,és várhatóan Lengyelország hat-hat fős 16 éves korosztályt képviselő fiú és lány csapatát, továbbá még Észak-Olaszország és Szerbia csapatát várjuk. A másik EGA verseny pedig a szeptemberi Szenior Férfi Csapat Európa-bajnokság a Pannonia Golf és Country Clubban. Mindkét verseny megszervezése lehetőséget ad arra, hogy támogatókat lehessen bevonni a golf sportágba. Ezen kívül szót érdemel a válogatott jövő évi programterve, amely jelentős mértékben kibővül az ideihez képest. A csapatnak, amelyet 7 fiú és 7 lány fog alkotni, 2013-ban lesznek új tagjai is, akik az utánpótlás műhelyekből kerültek ki. A fiatalok középtávú célja az ifjúsági olimpiai, illetve hosszú távon a felnőtt ötkarikás játékokon való szereplés. Jövőre a felkészülés része lesz az Európai Olimpiai Reménységek Versenysorozatán, továbbá a környező országok junior bajnokságain történő részvétel is az European Young Masters-en, illetve a Boys Challenge Trophy-n kívül.

A válogatott névsora 2013-ban:

Fiúk
Berta Máté Magyar Golf Club
Csányi Olivér Budapest Green Masters Golf Club
Horváth Ádám Royal Balaton Golf & Yacht Club
Horváth Marcell Royal Balaton Golf & Yacht Club
Ifj. Csiki Péter Budapest Green Masters Golf Club
Rózsa Dávid Old Lake Golf Club
Zombori Dániel Old Lake Golf Club

Lányok
Angyal Sára Old Lake Golf Club
Briglovics Boróka Pannonia Golf & Country Club
Csíkos Lilla Pannonia Golf & Country Club
Rózsa Csilla Royal Balaton Golf & Yacht Club
Szemerey Lili Budapest Green Masters Golf Club
Vadkerti Adél Old Lake Golf Club
Vu Fanny Budapest Green Masters Golf Club

Az utánpótlás kérdésekkel kapcsolatban az Elnökség egyeztetett az Iskola Golf Programról. Már számos oktatási intézménybe kihelyezésre kerültek a Ryder Cup European Development Trust Fund-tól kapott SNAG felszerelések, és meg is kezdődött a golf oktatás. A szövetség jelenleg a maradék eszközök használatba adásán dolgozik, valamint célul tűzte ki, hogy sikerüljön bekerülni a MOB Sportiskolai Programjába, amely óriási lendületet adhatna a golfoktatásnak.

Döntés született a Junior Tour megrendezéséről is. Figyelembe véve a junior válogatott rendkívül sűrű nemzetközi versenyprogramját 2013-ban a korábbi évektől eltérően nem nyolc, hanem öt állomása lesz a versenysorozatnak. A lebonyolításban is történik változás. A Junior Tour nyílt bajnokság lesz, tehát a külföldi versenyzőknek is lehetősége lesz részt venni rajta, csakúgy mint a magyar junioroknak a szomszédos országokén. Továbbá, minden korosztály csak a saját kategóriájában versenyezhet, nem lesz mód a választásra, valamint a 16 éven felüli fiúk csak a férfi hátsó elütőről indulhatnak.

Az Eagle hendikep nyilvántartó rendszer működésével összefüggésben az a határozat született, hogy 2013-ban csak az a játékos indulhat ranglista versenyen, akinek minden adata pontosan ki van töltve az Eagle-ben. Az adatszolgáltatás a játékos felelőssége az anyaklubja felé, aki elvégzi a regisztrációt. A külföldi játékosok továbbra is szerepelhetnek vendégként. Erre az intézkedésre a számítógépes ranglista számítás miatt volt szükség, ugyanis a program csak pontos adatok alapján tud ranglistát készíteni.

Ugyancsak határozat született arról, hogy minden ranglista versenyen meg kell hirdetni minden kategória számára a versenyszámokat, továbbá a ranglista pontot mindenki a bruttó stableford helyezése alapján kapja meg. Így elkerülhetőek a jelenlegi kategóriaváltásokból eredő pontatlanságok és ennek következtében a ranglista számítási problémák.

A vendégjátékosok továbbra is módosíthatnak HCP-t a versenyeken, de díjat nem vehetnek át.

Az MGSZ tagszervezeteinek hendikep adminisztrációval kapcsolatos jogait és kötelezettségeit hosszú ideje tárgyalja az Elnökség és számos lehetőség megfontolását követően úgy határozott, hogy a játékosok hendikepjét olyan tagszervezet, illetve klub vezetheti, amelynek érvényes Course Ratinggel rendelkező pályája van, vagy egy ilyen pályával tagjai számára megállapodást kötött. Az adott, hendikep vezetésre ilyen módon jogosult klubnak egyúttal kötelessége anyaklubként funkcionálni, annak minden hendikep vezetési kötelezettségének és feltételének megfelelni.

Végül, az Elnökség jóvá hagyta a szeptember-október havi pénzforgalmi jelentést, valamint az előző ülés jegyzőkönyvét, továbbá döntött arról, hogy 2013-ban nem változnak az MGSZ szolgáltatások díjai.

A következő elnökségi ülésre december 18-án 14:00 órától kerül sor.

Forrás: hungolf.hu


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés