Az utolsó forduló előtt

A nagy létszámú jelentkezés miatt a Versenybizottság úgy döntött, hogy a jelentkezőket két csoportba osztva délelőtt illetve délután, 3 fős flightokkal, 10 perces időközönként indítja, az alábbiak szerint:

A nagy létszámú jelentkezés miatt a Versenybizottság úgy döntött, hogy a jelentkezőket két csoportba osztva délelőtt illetve délután, 3 fős flightokkal, 10 perces időközönként indítja, az alábbiak szerint:

• reggel 7:30-kor a magas HCP-s játékosok indulnak HCP szerinti sorrendben. A csoport utolsó flightját a C kategória 3 legjobbja alkotja.
• délután 12:30-kor az alacson HCP-s játékosok indulnak, fordított HCP szerinti sorrendben. Az utolsó flightokat kategóriánként a három legjobb eredményt elért játékos alkotja.

A Versenybizottság célja, hogy a startlista ilyen módon való kialakításával a verseny mindenki számára még érdekesebbé váljon, továbbá a már beérkezett versenyzők nézőként kísérhessék a kategóriák legjobb játékosait.

Felhívjuk a játékosok figyelmét a stableford játék szabályainak betartására. Amennyiben egy adott szakaszon a következő ütéssel már nem szerezhet stableford pontot a játékos, akkor a labdáját köteles felvenni! Amennyiben ennek nem tesz eleget, úgy lassú játék szabályát sérti meg (6-7).
A bírók szigorúan mérni és szankcionálni fogják a lassú játékot, amelynek a büntetése 2 ütés a verseny össz pontszámából, de többszöri előfordulás esetén kizárással is sújtható a játékos.
A Tee time 5 percen belüli lekésése esetén a játékos 2 büntetőütést kap, 5 percen túli késés esetén kizárással sújtja a játékost Versenybizottság. (a starter órája a mérvadó).
Figyelem! Távolságmérő használatát a versenyszabályzat nem engedélyezi, annak használata a versenykiírás súlyos megszegését jelenti és azonnali kizárást von maga után.
A startlista pénteken délelőtt 10 órától lesz elérhető az Eagle on-line rendszerében valamint a budapesti klubok recepcióján. Eredményhirdetés este 20:30 körül várható.
Megkérünk minden kedves játékost, hogy a live-score adatrögzítők munkáját segítse elő a második kör 1-es elütőjén való játék megkezdése előtt az eredmények bediktálásával.
Szakasz befejezését követően kérjük, haladéktalanul hagyja el a következő elütő irányába a greent, majd a következő elütőn egyeztessék az eredményeket és vezessék fel a score-kártyára. Újragurítás a green-eken szigorúan tilos. A szabály megszegése azonnali kizárást von maga után.
Gyakorlás a versenypálya greenjein szigorúan tilos. A versenykör megkezdése előtt tilos a golfpályán játszani, a szabály megszegése kizárást von maga után.

Felhívjuk játékosaink figyelmét arra, hogy golfpályánkon jelentős változtatásokat eszközöltünk, így például az 1-es, 2-es, 8-as szakasz széle vízakadály helyett határonkívüli területnek jelölt. Kérünk mindenkit, hogy amennyiben a labdája elveszhetett vagy határon kívülre kerülhetett, úgy játsszon meg egy provizorikus labdát. Ezt hangos szóval jelentse be a fighttársainak.

Villámlás illetve egyéb nyomós indok esetén a Versenybizottság felfüggeszti a játékot egy folyamatos hosszú szirénahanggal. A játék normál a 6-8. b. szabály szerinti megszakításának jelzése: három egymást követő rövid szirénahang többször ismételve. A játék folytatásának engedélyező hangjelzése: két egymást követő rövid szirénahang többször ismételve.


Versenybíró: Likavcsán Ferenc, dr. Zolnay Krisztina, Kocsár Ilona
Versenybizottság: Révész Tamás, Lehoczky Gábor, Pethő Andrea, Likavcsán Ferenc
Étkezési lehetőséget délután 5 órától biztosít a golfklub a pavilonban. Karszalag viselete kötelező.
A Versenybizottság döntése végleges!
Jó játékot kívánnak a Szervezők!

Versenynaptár

H K Sze Cs P Szo V
1
3
7
8
9
10
11
15
16
20
21
22
23
28
29
30


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés