Hagyomány ismeretlen terepen

Idén ötödik alkalommal adott otthont a tatai Old Lake Golf Club az Alpiq Swiss Golf Day rendezvényének, ami immáron bátran mondható egy hagyománynak, ami nélkül nincsen golfszezon.

Idén ötödik alkalommal adott otthont a tatai Old Lake Golf Club az Alpiq Swiss Golf Day rendezvényének, ami immáron bátran mondható egy hagyománynak, ami nélkül nincsen golfszezon. A Hungarian Golf portálnak sikerült elkapnia a svájci nagykövetet, aki többek között arról is mesél, hogy hogyan kezdett el golfozni. Először azonban szeretnénk bemutatni egy kicsit a rendezvényt, azt, hogy miért pont a golfpályát választották egy ilyen eseményhez, és hogy milyen plusz üzenete van ennek a minden évben megrendezendő versenynek. Felkai Krisztinával beszélgettünk, aki a szervezésben és a lebonyolításban is aktívan részt vett.


Ötödik alkalommal rendeztétek meg idén az Alpiq Swiss Golf Day-t. Honnan jött a verseny ötlete öt évvel ezelőtt?

A svájci golfnap megrendezésének ötlete az akkori svájci nagykövettől, Marc-André Salamin úrtól és az ő golfoktatójától Damian MacPhersontól származik. 2007-ben fogalmazódott meg a svájci golfnap ötlete, és hogy az álom valóra válhasson, az elgondolást tett követte: számos megbeszélésre, találkozóra került sor. Ismeretlen terep volt ez számunkra, épp ezért fontos volt, hogy tiszta képet alkothassunk a nagyszabású golfesemények sajátosságairól, feltételeiről mielőtt végleg elkötelezzük magunkat egy ilyen sajátos, egyszerre diplomáciai, üzleti és sportrendezvény megszervezése mellett. Ebben nagy segítségünkre volt Damian és az Old Lake Golf Club csapata.


Hogyan fejlődött öt év alatt ez a program? Egy meghívásos versenyről beszélünk, kik azok, akik részt vehetnek egy-egy eseményen?
Hála Istennek, évről évre egyre több Magyarországon működő svájci (gyökerű) céggel sikerül megláttatnunk a svájci golfnapban rejlő lehetőséget a kikapcsolódásra, kommunikációra, a cég tevékenységének, termékeinek alaposabb, egy informális közegben történő bemutatására, és természetesen a kapcsolatépítésre. A családi nap és a verseny résztvevői, alapjában véve a szponzor-, és támogató cégek meghívott munkatársai, ügyfelei, partnerei közül kerülnek ki, de valójában az egész program nyitott a nagyközönség előtt, az azon történő részvétel csupán előzetes jelentkezéshez kötött.

A golf mellett itt több mindenre lehetőség van egy nap alatt. Milyen kiegészítő színes programokkal várjátok az odalátogatókat?
A svájci golfnap, mint már említettem, nem csupán sportnap. Inkább egy olyan közösségi esemény, melynek központjában ugyan a golf áll, de egyaránt kikapcsolódást nyújt kicsiknek és nagyoknak, profi játékosoknak és kedvtelésből golfozóknak, vagy éppen azoknak, akik egész egyszerűen szép környezetben, a természet közelségét élvezve szeretnének kikapcsolódni a nyüzsgős mindennapokból. Engedd meg, hogy a legutóbbi, a 2011. június 11-én megrendezett Alpiq Swiss Golf Day programjait idézzem fel. Egész nap szikrázó napsütésnek örülhettünk, így élvezetes felüdülést nyújtott a vendégeknek az egész nap folyamatosan kínált, frissen facsart narancslé és bodza szörp; a kávé szerelmesei e forró ital legkülönbözőbb aromáit ízlelgethették, de volt egészség-, és sajtósarok is. Az érdeklődők golfautó-karavánon járhatták be a golfpálya területét, majd aki kedvet kapott, időméréses golfautó-slalom versenyen indulhatott. Volt lehetőség még saját készítésű sárkányt eregetni, különböző kézműves programokkal, arcfestéssel is kedveskedtünk a gyerekeknek (és gyermeklelkű felnőtteknek), valamint gyakorló pálya –és szakoktatói segédlet, felügyelet - várta azokat, akik érdeklődtek golf iránt, de eddig még nem állt módjukban kipróbálni azt. Egy kimerítő golflecke, a szlalomozást, vagy éppen a fenséges ebédet követően, pedig gyönyörű autócsodákon legeltethettük a szemünket, sőt, egy tesztvezetés erejéig - mintegy felüdülésképpen - ki is lehetett őket próbálni!!Milyen célotok van ezzel az eseménnyel?
Először is, szerettük volna egy nem mindennapi helyszínen és kötetlenebb keretek között felkelteni az emberek érdeklődését Svájc iránt, a Magyarországon jelen lévő svájci cégek iránt, lehetőséget adva számukra, hogy bemutatkozzanak, új üzleti kapcsolatokat alakítsanak ki. És persze célunk volt az is, hogy valamennyi résztvevő megtalálja a kikapcsolódás és önfeledt pihenés - számára megfelelő - módját, kedves emlékként raktározva el emlékezetében és szívében a golfnapunkat.

Te golfozol?
Nem, nem golfozom. Talán egyszer majd kipróbálom. :o)) Engem egyébként az is örömmel tölt el, ha látom, más hogyan golfozik. Hogy részese lehetek az esemény szervezőcsapatának, és személyesen megtapasztalhatom, a résztvevők milyen nagy örömmel és lelkesedéssel vágnak neki reggel a golf pályának, hogyan gyakorolnak, melegítenek be, és mennyire elfáradnak a végére.

Mi a véleményetek az Old Lake Golf Clubról?
Csodás helyszín, kedves, segítőkész szervezőtársak, sikeres ismétlődő rendezvények, elégedett résztvevők: szerintem mindez önmagáért beszél! Szívből köszönöm az Old Lake Golf Club egész csapatának az eddigi sok segítséget, kiváló együttműködést!

Terveztek hasonló golfos rendezvényeket ezen a hagyományon kívül?

Azt gondolom, már az is nagy szó, hogy valóban hagyománnyá vált az évek során a svájci golfnap. Pillanatnyilag nincs tervben másfajta golfos rendezvény.

A két ország kapcsolatában milyen pozitív előrelépést jelenthet ez az együttműködés?
Jó lenne, ha apránként hozzájárulhatnánk ahhoz, hogy még intenzívebbé váljanak a svájci–magyar gazdasági kapcsolatok, az itteni svájci cégek egyre ismertebbé váljanak Magyarországon, és hogy minél több magyar turista látogasson el Svájcba, mert a golfnap folyamán sikerült felkeltenünk az ország iránti érdeklődést.

Szerveztetek már valaha golfos csapaépítő tréninget a cégen belül?
Nem, erre még nem volt példa. De most hogy mondod... :o)

Véleményetek szerint az üzleti kapcsolatokban mennyire lehet jó alap, ha a partnerek golfoznak?
A személyes véleményem az, hogy alapozni nem lehet rá, de úgy gondolom, ha az üzleti partnerek golfoznak – akár együtt is alkalmanként -, valószínűleg ez egy kapoccsal többet jelent, olyasmi, ami közelebb hozza őket egymáshoz, valószínűleg az élet más területén is hamarabb megtalálják a közös hangot, jó kiinduló pont lehet.

 

Hamarosan tehát jön a nagy interjú, előtte azonban még elhozzuk Önöknek Damian MacPhersont, aki holnap itt a Hungarian portálon válaszol az őt ért támadásokra, és együtt elemezzük ki a European Young Mastersen való szereplést.

Versenynaptár

H K Sze Cs P Szo V
1
3
7
8
9
10
11
15
16
20
21
22
23
28
29
30


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés