No comment

A 186. Anna Bált közvetítette szombaton este élőben az egyik televízió, ahol is megszólalt több balatonfüredi turizmussal foglalkozó szakember is.

A 186. Anna Bált közvetítette szombaton este élőben az egyik televízió, ahol is megszólalt több balatonfüredi turizmussal foglalkozó szakember is. A régiót népszerűsítő események közül minden kis apróságot megemlítettek, és joggal vártuk, hogy esetleg szót ejtenek a magyar golf számára oly fontos eseményről, az éppen aznap este zárult Junior Európa-bajnokságról… Esetleg. Mert a golf még csak mint kikapcsolódási lehetőség sem említetett meg a neves rendezvényen. A kérdés ezek után adott: ha mi nem tudjuk ünnepelni a saját sikereinket, akkor hogy várhatjuk azt, hogy mindenki minket ünneplejen? Vattay Richárd gondolatai következzenek most, aki szintén megfogalmazta a saját maga kérdéseit. Várunk továbbá minden olyan gondolatot, melyek kultúráltan megfogalmazva segíthetik a hazai golftársadalmat az előrehaladásban. A véleményeket, hozzászólásokat folyamatosan várjuk az Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címen.

 

Hogyan lehet egy ünnepből a minimumot sem kihozni

A hír: A Magyar Golf Szövetség 2011. július 20-án, Balatonfüreden megtartotta centenáriumi megemlékező vacsoráját. Az eseményt megtisztelte jelenlétével az Európai Golf Szövetség jelenlegi elnöke, Gonzaga Escauriaza, Antti Peltoniemi, jövőbeni elnök, valamint az R&A képviselői, Pierre Bechmann és Dr. Omar Malik. A vacsorán jelen voltak a Golf Szövetség Elnöksége tagjai, Balatonfüred Polgármestere, a European Young Masters csapatkapitányai, és még néhány meghívott vendég.

A vélemény:

Azon gondolkodom, hogy vajon ad hoc alakult így a helyzet, vagy megfeszített „antidiplomáciai” munka előzte meg ezt a vacsorát. Valószínűleg az utóbbiról lehet szó, hiszen az urak kifejezetten a centenárium okán tisztelték meg Magyarországot.

Mit is láthattak, és milyen tapasztalatokkal gazdagodhattak a tisztes vendégek?

Láthatták, hogy Magyarországon a golf a Golf Szövetség Elnökségéből, a versenyen részt vevő csapatkapitányokból, és még néhány meghívottból áll.

Láthatták, hogy 100 éves múltja ellenére a magyar golf szinte csak a jelenlegi elnökséget, és a néhány meghívottat tudja felmutatni, hiszen a még élő korábbi golf szövetségi vezetők nem léteznek.

Láthatták, hogy Magyarországon szinte csak egy klubból áll a golf társadalom, hiszen a klubok elnökei nem léteznek.

Láthatták, hogy Magyarországnak nincs jó kapcsolata a környező országok golf szövetségei vezetőivel.

Láthatták, hogy Magyarországnak nincsenek golf bajnokai.


Mit is kellett volna látniuk a tegnapi szűkre szabott vacsora helyett?

Láthatták volna – feltéve, hogy meghívják legalább az elnököket -, hogy élünk a centenárium adta lehetőséggel, és szorosabbra fűzzük kapcsolatainkat az EGA Central Zone országaival, mely csoportnak tagjai vagyunk.

Láthatták volna – feltéve, hogy meghívják őket -, hogy Magyarországon a sport- politika döntéshozóival is jó a kapcsolat.

Láthatták volna- feltéve, hogy meghívják őket -, hogy Magyarországon jó az együttműködés a klubok elnökei és az elnökség között.

Láthatták volna – feltéve, hogy meghívják őket -, hogy az elnökség tiszteli- és megtiszteli a magyar golf bajnokokat.

Láthatták volna – feltéve, hogy meghívják őket -, hogy az elnökség tiszteli az elődöket, akik nélkül ők sem lennének, és akik munkája is szükséges volt ahhoz, hogy van egyáltalán centenárium. Elég, ha csak az éppen most zajló European Young Masterst említem, mely megszerzésének előkészítése három elnökséggel ezelőtt kezdődött, az előző elnökség állapodott meg róla, a mostani pedig lebonyolítja.

Láthatták volna – feltéve, hogy meghívják őket -, hogy Magyarországon intézményesített a golf Pro-k képzése.

Láthatták volna, és ismereteket adhattak volna át – feltéve, hogy meghívják a sajtó képiselőt -, hogy a világban a golf szervezetei és a sajtó között interaktív a kommunikáció.

Láthatták volna – feltéve, hogy meghívják őket – hogy Magyarországon a golfra specializálódott sajtón kívül más orgánumok is érdeklődnek a sport iránt.


Minden egyes sor mellé odaírhatnánk, hogy melyiknek milyen tovagyűrűző-, esetleg mélyen sebet ütő hatása van, de ezt mindenki maga is kiolvashatja. Mindenesetre, építkezésnek nehezen tudnám nevezni.

A magam részéről azt sajnálom igazán, hogy a centenárium együtt ünneplésére még 100 évet kell várni.

Versenynaptár

H K Sze Cs P Szo V
1
3
7
8
9
10
11
15
16
20
21
22
23
28
29
30


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés