Fordult a kocka

A hétvégén harmadik alkalommal tartott közös edzést csapatának Damian MacPherson, az új szövetségi kapitány. Damian egy villáminterjúban értékelte a találkozót, valamint erősítette az elgondolást, miszerint igazi csapatot akar építeni.

A hétvégén harmadik alkalommal tartott közös edzést csapatának Damian MacPherson, az új szövetségi kapitány. Damian egy villáminterjúban értékelte a találkozót, valamint erősítette az elgondolást, miszerint igazi csapatot akar építeni, és mindent megtesz annak érdekében, hogy ezt a szemléletet a fiatalok is átvegyék.

A hétvégi találkozón csupán négy ember jelent meg a csapatból, és bár hárman igazoltan hiányoztak a találkozóról, még így sem volt teljes a létszám. Az új szövetségi kapitány kérdésünkre elmondta: ezek a fiatalok kiválasztottak, és az ingyen edzések mellett több olyan szakember is segítséget nyújt nekik, akiket szintén nem nekik kell megfizetniük. Aki nem tud élni ezekkel a lehetőségekkel, és nem tud csapataggá válni, attól bizony meg fog válni.

„Lehet, hogy korábban az volt, amit a fiatalok akartak, de most fordult a kocka. Most a kapitány, azaz jelen esetben én mondom meg, hogy mit kell tenni, és ezt már az első napon letisztáztuk a tagokkal. Profi szemléletű amatőrökre van szükségem, akik információra éhesek, akik szeretnének fejlődni, és persze, akik tudnak csapatban dolgozni.” – mondja határozottan Damian.

A szövetségi kapitány ennek ellenére hasznosnak ítélte meg a találkozót, csupán azt fájlalta, hogy nem volt ott mindenki, mert így fontos információkról maradtak le a fiatalok. Damian örül továbbá, hogy több szülő is részt vett azon a találkozón, amit nekik szervezett, azzal a céllal, hogy bemutassa, mit is tettek eddig, és milyen tervei vannak az idei évre. Hiszen nem szabad elfelejteni, hogy a szülőknek is hatalmas szerepük van egy-egy junior korú játékos pályafutásában.

MacPherson egy olyan stratégiai tervet szeretne kidolgozni csapata számára, amely során mindenki fel tud készülni a komolyabb versenyeire, és azt is fontosnak tartja, hogy minden fiatalnak legyen lehetősége ilyen megmérettetéseken elindulni. Éppen ezért a Szövetséggel folyamatosan azon dolgoznak, hogy megfelelő hátteret, plusz támogatásokat szerezzenek hazánk legtehetségesebb golfozóinak, akik így külföldre is elvihetik a magyar sport hírnevét.

A csapat további munkájáról, a szezonkezdésről és az éves versenyekre való felkészülésről természetesen folyamatosan beszámolunk itt a Hungarian Golf portálon.

Versenynaptár

H K Sze Cs P Szo V
1
3
7
8
9
10
11
15
16
20
21
22
23
28
29
30


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés