Nagy csodák nincsenek

Hahn Árpád és fia, Roland a múlt hét közepén érkezett haza Amerikából, ahol igen intenzív és hasznos időszakot töltöttek el. A golfoktató idei nagy reménysége Petkovics Bálint is eredményesen zárta a felkészülést, ám ő hosszabbított még egy hetet.

Hahn Árpád és fia, Roland a múlt hét közepén érkezett haza Amerikából, ahol igen intenzív és hasznos időszakot töltöttek el. A golfoktató idei nagy reménysége Petkovics Bálint is eredményesen zárta a felkészülést, ám ő hosszabbított még egy hetet.

Árpival a hazaérkezés után beszélgetett a Hungarian Golf csapata:

Mi volt a fő cél az amerikai edzőtábor során?
Ahogy az előző edzéseken is, most is a technika csiszolásán volt a fő hangsúly. Igyekeztünk gyors greeneket választani, hiszen a fiúknak hozzá kell szokniuk az éles versenyek hangulatához, és idén tervben van egy-két külföldi megmérettetés is, ahol majd sokat meríthetnek az itteni tapasztalatokból.

Hogyan sikerült a fiúk számára a felkészülés?
Nagyon jól teljesítettek, most már szeretném, ha a Bálint nemzetközi versenyeken is indulna. Komoly elhatározása, hogy profi játékos legyen. A felkészülés során volt -1-es eredménye, és volt, hogy 9 lyukon 0-át játszott, ami elég biztató eredmény így a szezon elején. Roland is oda tette magát, hibák persze akadnak még, de azért vannak az ilyen edzések, hogy ezeket próbáljuk kiküszöbölni.

Mik a terveitek ezek után a fiúkkal?
Sajnos most egy hónap kiesik, nem tudunk versenyekre menni. Meg kell várni, hogy beinduljon az itthoni szezon is. Addig azon leszek, hogy teljes erővel edzenek és készüljenek.

Még a kiutazás előtt meséltél arról, hogy nagyversenyeket néztek majd meg. Milyen élmény volt ez a fiúk számára, és mi az, amit egy ilyen alkalommal meg lehet „tanulni”?
Igen, volt szerencsénk betekinteni egy-két versenybe, sőt, voltunk edzésnapokon is, ahol szinte bárhová követhettük a játékosokat. Egy-egy ilyen edzésnap abban különbözik a versenynapoktól, hogy használhatsz kamerát, fotózhatsz, és tényleg oda állhatsz, ahova akarsz. Volt rá példa, hogy Tiger mögött álltunk három méterrel és néztük, ahogy ütöget. Hogy mi az, amit meg lehet tanulni? Nos, a hazai játékosok sokszor rágörcsölnek egy-egy helyzetre, ám meg kell tanulni higgadtan kezelni ezeket a szituációkat, és a lehető leglazábban venni az akadályokat. Nem szabad belefeszülni a játékba.

Találkoztatok hírességekkel?
Igen, ott volt Tiger Woods, láttuk Rickie Fowlert, Roland pedig megszólította Martin Kaymert is, akitől aláírást is kaptunk.

Versenynaptár

H K Sze Cs P Szo V
1
3
7
8
9
10
11
15
16
20
21
22
23
28
29
30


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés