Cél a tökéletes!

Fodor Máté időnként nagyon hasznos cikkekkel alapozza meg a golfozók ízletes és ugyanakkor tápláló és helyes étkezését. Az Angliában tevékenykedő fiatal fiú ezúttal egy kis élménybeszámolót is hozott magával. A Máté Guide folytatódik!

Fodor Máté időnként nagyon hasznos cikkekkel alapozza meg a golfozók ízletes és ugyanakkor tápláló és helyes étkezését. Az Angliában tevékenykedő fiatal fiú ezúttal egy kis élménybeszámolót is hozott magával. A Máté Guide folytatódik!


Lassan fél éve vagyok Angliában. Úgy gondolom, hogy ha kifejezetten az angol gasztronómia felfedezése lett volna a cél, akkor ennek a fele is elég lett volna. De ittlétem alatt rájöttem, hogy az angol emberek sokkal többre tartják olasz illetve indiai konyhát sajátjuknál… Nem véletlen.


Így hát, aki igazi kontinentális szakács akar lenni, annak kifejezetten jó tanulóhely lehet Anglia. Janák Szabolcsnak köszönhetően megtanulhattam az angol konyha rejtelmeit, az olasz konyhatudásomra Enzo Pishicelli tette fel a csillagot.


De ez mind nem elég. Jövőre szeretnék Franciaországban is eltölteni minimum egy évet. Úgy gondolom, hatalmas hiba lenne kihagyni a konyha hazáját és emellett itt lehetne lehetőségem belelátni a modern molekuláris gasztronómiába, ami régi vágyam. Eztán úgy gondolom meg lesz az a tudás, amit a magyar golfélet segítségével szeretnék megvalósítani. Hogy mi ez? Úgy gondolom, erről korai lenne most beszélni, de ígérem nagy durranás lesz! Addig is egy biztos. Cél a tökéletes!

 

Egy tökéletes desszert, irtó finom, irtó könnyű!


Alma Crumble


Kell hozzá: alma, liszt, vaj, cukor, kevés fahéj, gyömbér, szegfűszeg, dió, mandula


Az öntethez: tej, cukor, vanília rúd, tojássárgája.


Elkészítés: Az almát meghámozzuk, majd cikkekre vágjuk. Kevés vajon megpároljuk és ízesítjük cukorral, fahéjjal, gyömbérrel, szegfűszeggel. Ezután egy kis tepsibe átöntjük és félre tesszük. A diót (amit lehetőleg kisdarabokra törtünk) a mandulával nagyon kevés mézzel átpirítjuk. Amíg ez lehűl, a lisztbe vajat csipegetünk, majd beleszórjuk a diót és a mandulát és összedolgozzuk. Ezt az egészet rászórjuk a tepsiben lévő almára, hogy mindenhol ellepje. Ezután az egészet sütőbe rakjuk, és addig sütjük, míg szép barna nem lesz teteje. Vanília öntettel tálaljuk.


Vanília öntet: Lábosban telteszük a tejet és belekaparjuk a vanília rúd belsejét, cukrozzuk. Kicsit félre tesszük hűlni. Utána visszatesszük a tűzhelyre és tojássárgáját belekeverve sűrítjük!

Jó étvágyat!

Versenynaptár

H K Sze Cs P Szo V
1
2
6
7
8
9
13
17
20
21
22
23
24
27
28
29
30


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés