Caddie memories

Hazánkban egyre többször figyelhetjük meg, hogy a játékosok egy-egy kísérővel érkeznek a pályára. Ezek a kísérők azonban nem csupán lelkes szemlélői a barátjuk kedvenc hobbijának, alaposan kiveszik a részüket a versenyből.

Hazánkban egyre többször figyelhetjük meg, hogy a játékosok egy-egy kísérővel érkeznek a pályára. Ezek a kísérők azonban nem csupán lelkes szemlélői a barátjuk kedvenc hobbijának, alaposan kiveszik a részüket a versenyből. A caddie fogalma itthon természetesen még nem ért el olyan magas szintre, mint külföldön, de érdekes kérdés, hogy kinek mit jelent a golfozó segítése, ki hogyan tudja segíteni a másikat a pályán, milyen technikák alakultak ki, lehet-e tanulni ezt a „szakmát”?

Mester Miklós
Első és legemlékezetesebb caddie-élményem Lugosi Tamással történt, akivel már régóta barátok vagyunk. Régóta érett már ez a segítő-téma, aztán idén nyáron végre megvalósult. Az, hogy a Golf Sztár Szuper Tour egyik állomása Gödön került megrendezésre, kapóra jött: Lugosi csak rám csörgött, én kaptam a cuccomat és mentem is. Mivel akkor caddie-ztem először, nem igazán tudtam, mit kell csinálnia egy segítőnek. Ez talán annak a számlájára is írható, hogy Tominak nagyon határozott stratégiája volt, amibe felesleges lett volna beleszólni. Persze mindig elmondtam, amit gondoltam, de látszott, hogy Tomi a maga útját járja. Konzervatívan, okosan golfozott, és ami a legfigyelemreméltóbb: nyugodtan is. Parádés volt a játéka, csak két fairway-t hibázott, és rendre odaért a greenekre is. Sokat lehetett tőle tanulni.

Versenynaptár

H K Sze Cs P Szo V
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés