Generációk harca

Az ausztrál Aaron Baddely győzelmével zárult a Western Swing (nyugati tornasorozat) utolsó állomása a Northern Trust Open. A 29 éves ausztrál pályafutása 219. PGA Tour versenyén harmadik győzelmét aratta.

Az ausztrál Aaron Baddely győzelmével zárult a Western Swing (nyugati tornasorozat) utolsó állomása a Northern Trust Open. A 29 éves ausztrál pályafutása 219. PGA Tour versenyén harmadik győzelmét aratta.

Generációk harca, így tolmácsolta a tengerentúli műsorközlő a helyszínen Baddeley, Vijay Singh és a veterán Fred Couples harcát. A negyedik napot a fiatal ausztrál várhatta az élről. Már ez is meglepetés volt, igaz ha azt nézzük, hogy Baddeley visszatért régi swingjéhez amivel 2006-ban és 2007-ben is tornát nyert, akkor meglepetésről szó sem lehetett. Az utolsó kört Fred Couples kezdte ellenállhatatlanul, hiszen az első három szakaszon sorozatban három birdie-t ütött. A közönség az 51 éves klasszis minden ütését úgy ünnepelte, mintha Augustában éllovasként érkezne az utolsó green-re. Mindenki az Öreg győzelmét akarta. Couples azonban hibázott, annak ellenére, hogy birdie sorozatával már vezetett. A hatoson azonba birdie-t ütött, a hetesen pedig egy duplát ezek a hibák pedig megpecsételték a sorsát.

Aaron Baddeley-re Couples kiválása uátn Vijay Singh volt még veszélyes. Az ismét nagyszerű formában játszó egykori világelső két ütés hátránnyal követte az ausztrált az utolsó napon és ezt a hátrányt sikerült is többé kevésbé ledolgoznia hiszen három birdie-t és egy bogey-t játszott az első 9-en. A hátsón azonban két szakszt elrontott egymás után, így a kevesebbet hibázó ausztrál került előnybe. Baddeley igazából csupán egy hibát követett el az utolsó körben, a 12-es szakaszon a pálya fás részén landolt. Ez még nem lett volna baj, ám a green-en bogey-ért gurított és egy rövid putt-ot elrontva duplával zárta a szakaszt. Singh akár még vérszemet is kaphatott volna, ám a korábbi kétszeres PGA Tour tornagyőztes a 13-as szakaszon jeleze ezen a napon csak egy valaki nyerhet, és az nem a Fiji-szigeteki lesz. A 29 éve ausztrál a maradék öt szakaszt par-ra hozta és végül két ütés előnnyel nyert Singh előtt.

Aaron Baddeley mindössze harmadik ausztrálként tudta elhódítani a győztesnek járó trófeát, és személyében 2007 után lett ismét 30 év alatti győztese a viadalnak. A PGA Tour idei szezonja során (7 torna) csupán ez a második alkalom, hogy egy 30 év alatti játékos tudott tornát nyerni. Aaron Baddeley győzelméért 1.170 millió dollárt és 500 FedEx Kupa pontot kapott,utóbbival a pontverseny 4. helyére ugrott előre.

Versenynaptár

H K Sze Cs P Szo V
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés