Batta Krisztina és Koller György 2023 szenior bajnokai

 

 

34. Magyar Szenior Nyílt Bajnokság végeredmény

Negyedik szenior bajnoki címét szerezte meg Batta Krisztina a Zala Springsben rendezett 34. Magyar Szenior Nyílt Bajnokság csütörtöki zárónapján, a férfiaknál Koller György playoffban nyerte meg a viadalt. A masters kategóriában Kovács Titusz és Kovácsné Földesi Katalin, a supermasters versenyzőknél Jászkuti László és Sándorné Sörös Mária szerzett bajnoki címet.

 

A férfi szenior mezőny végig Koller György és a cseh Tomas Ruzicka küzdelméről szólt: az első napon még fej fej mellett végeztek, a második körben Ruzicka egy ütéssel ellépett az első helyen, a harmadik napon pedig remek első féltávjával (34 ütés) Koller tűnt biztos befutónak. A hátsó kilenc azonban körömrágós izgalmakat hozott, a szerepek megfordultak: a magyar bajnoki címvédőnél több bogey is becsúszott, míg Ruzicka a szenvedős első kilenc után stabilizálta játékát és a back nine-on lehozott egy bogeymentes even part. A két játékos között 54 szakasznyi játék nem hozott döntést, jöhetett a playoff.

 

A rájátszásban Koller volt higgadtabb, ezzel nem csupán a magyar bajnoki cím megvédésének örülhetett, hanem pályafutása első serlegének is a szenior nyílt kategóriában. A bronz az osztrák Stefan Tikhez került. A magyar szeniorok között a második helyet Baldauf László szerezte meg, a bronzérmet Zilahy Csaba vihette haza.

 

A nők versenye simább befutót hozott, miután Batta Krisztina magabiztos fölénnyel rajt-cél győzelmet aratott, 22 ütéssel megelőzve a tavalyi év bajnokát, Nagy Rékát. Batta ezzel 2019, 2020 és 2021 után negyedik bajnoki serlegét gyűjtött be nyílt és magyar kategóriában, Nagy mindkét kategóriában ezüstöt szerzett. Harmadik helyen végzett a román Laura Bosničová nyílt, illetve Turkovics Ilona magyar kategóriában.

 

Masters férfi és női kategóriában a háromszoros magyar szenior bajnok, Kovács Titusz és Kovácsné Földesi Katalin vehették át a győzteseknek járó serleget. A férfiak között az ezüstérem 2021 és 2022 masters bajnokának, Horvath Josephnek a nyakába került. A harmadik helyet Takács János szerezte meg.

 

20230915_masters.jpg

 

A supermasters kategóriában 2021 bajnoka, Jászkuti László (+79) és Sándorné Sörös Mária (+135) nyert bajnoki címet.

 

XXXIV. Nyílt Magyar Szenior Bajnokság a HOLD Privát vagyonkezelő támogatásával

EREDMÉNYEK

 


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés