Téli felkészülés a jobb swingért

A 2019-es Profi Magyar Bajnokság ezüstérmese, a francia és egyiptomi pályákat is megjárt Baldauf Mátyás villáminterjú keretében osztott meg velünk néhány tippet a hatékony téli felkészüléshez.

 

Mivel foglalkozol mostanában, hogy telnek a hétköznapjaid?

Jelenleg Párizsban élek a családommal, greenkeeper pozícióban dolgozom egy golfpályán. Egy kis időre tehát félretettem az ütőket, de megfogadtam, hogy ebben az évben próbálok többet gyakorolni, sőt, ha lesz lehetőségem rá, a július végén sorra kerülő Profi Magyar Bajnokságon is indulok.   

 

Milyen típusú téli felkészülést javasolsz az amatőr és profi játékosoknak?

Úgy gondolom, ebben az időszakban inkább a fizikai, erőnléti munkára érdemes nagyobb hangsúlyt helyezni, a rendszeresen nyújtás, súlyemelés és kondizás garantáltan meghozza a gyümölcsét. Az apróbb technikai hiányosságokat is helyre kell tenni, hogy amikor jön az új szezon, már rendben legyen a swing és felkészülten indulhassunk a versenyeken.

 

A futás mellett több szakember a kerékpározás mellett teszi le a voksát. Mi a véleményed erről az edzésformáról?

Természetesen a kerékpározás is hatásos, a cardio segíthet abban, hogy minél fittebb maradjon a játékos és a tizennyolcadik szakasz végére se fáradjon el. A már említett nyújtást azért javaslom, mert ha mobilis a játékos, nagyobb eséllyel üt olyan kiváló swingeket, mint például Rory Mcllroy.

 


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés