Folytatódik a PGA Tour és a LIV Golf harca

A PGA Tour egyre eltökéltebben küzd, hogy a játékosai LIV Golfoz való átpártolását korlátozza. A 2022-2023-as évadban egy új szabályozás lépett életbe, amely kimondja, hogy bármely olyan játékost, aki úgynevezett „nem engedélyezett tornán” vett részt, egy éven át eltiltanak minden PGA Tour által jóváhagyott bajnokságon vagy eseményen való részvételtől.

 

A friss szabályozás a Tour eseményeire és a kvalifikációs versenyekre (Korn Ferry Tour and Q-School) is érvényes. Azokat a Tour versenyzőket, akik tavaly LIV Golf bajnokságokon vettek részt, vagy felfüggesztették, vagy bevonták a tagságukat, azonban a jelenlegi szabályozás érdekessége, hogy azokat a golfozókat is érinti, akik nem tagjai a PGA Tour-nak: ilyenek például az egyetemi játékosok vagy a magas szintű tudással rendelkező amatőr golfozók.

 

Az új szabály egyik érintettje David Puig, a huszonegy éves spanyol születésű profi golfozó, aki két LIV Golf versenyen is megmérettette magát: először amatőr golfosként, majd később, 2022-ben, miután profi játékossá vált. Puig ebben az évben egyetlen PGA Tour által szervezett golfeseményen sem vehet részt.

 

Forrás: Golf Channel
Fotó: firstsportz.com


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés