Egyre magabiztosabb a játékom

A szenior tornákon rendre az élmezőnyt erősítő Gratzl Ferenccel az idei évet leltáraztuk, emellett áttekintettük a téli időszak teendőit is.

 

Hogyan értékelnéd az idei évet?

Nem teljesen úgy alakult, ahogyan szerettem volna, ez pedig részben annak köszönhető, hogy sokat dolgoztam és kevés időm jutott versenyzésre. A Senior Match Play Bajnokságon elért második helyezés a legjobb eredményem ebben a szezonban. Az idei Senior Bajnokság harmadik napján sajnos már rosszabb teljesítményt nyújtottam, és ez a score-omon is tükröződött.

 

Mi a fejlődés kulcsa?

Úgy gondolom, lényegesen többet kell játszanom és gyakorolnom. Jelenleg a Highland-re járok edzeni, illetve egy egyhetes, Spanyolországban megrendezett golftáborban is részt vettem, amelyet Szigeti Csaba szervezett.

 

Milyen technikai hiányosságaid vannak, min szeretnél még javítani?

A rövidjátékom látványosan javult ebben az évben, a 80-90 méteres ütéseim már sokkal merészebbek, bátrabb és magabiztosabb lettem. Ezt az önbizalmat és bátorságot szeretném megőrizni a jövőben is, ehhez azonban rendszeres gyakorlás szükséges. Ha sikerül javítanom a drive-ok pontosságán, a hendikepem is alacsonyabb lesz.

 

Hogyan edzel a téli időszakban?

A tavalyi tervekhez hasonlóan idén is kéthónapos szünetet tartok, amelyet az erőnléti edzéseknek szentelek, majd február első hetében kezdek ismét golfozni. A gyakorláson és a masszázson túl az ételekre is nagyobb figyelmet fordítok, hiszen feleségemmel együtt a tudatos táplálkozás hívei vagyunk. Változatosan, ugyanakkor mértékletesen étkezem, vacsorára keveset eszem, az erőnléti edzések során pedig kiemelt hangsúlyt fektetek a fehérjebevitelre. A célom változatlan: csakúgy, mint a korábbi években, most is a bajnoki címet szeretném megszerezni!    


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés