Sárközi emlékezetes szereplésre készül

Újabb fantasztikus szezon hajrájához érkezett ifj. Sárközi Richárd: a Pannónia Masters győztese és a Match Play Bajnokság bronzérmese október 7. és 9. között a Slovak Amateur Tour V-ön gyűjtheti tovább az értékes világranglista pontokat. Elszánt, jó formában várja a háromnapos megmérettetést, amelyen extra energiával és motivációval lép pályára a győzelem érdekében.

 

Csütörtökön gyakorlókörrel veszi kezdetét Penatiban a World Amateur Golf Ranking (WAGR) világranglista-pontot adó versenye, amely Sárközi számára az utolsó ilyen megmérettetés lesz a szezonban. Ricsi nagyon szereti a pályát, közel áll a szívéhez, ahol szép természeti környezetben, fenyőfákkal övezett sík terepen zajlik majd a játék, száz körüli indulóval, osztrák, szlovák, cseh ellenfelekkel.

 

„Nem edzettem túl magam, de nem is voltak nagy kihagyások. A puttomon és a tempómon lehetne egy picit javítani, de úgy érzem nagyon jó formában érkezem Szlovákiába. Sajnos az idei évre ez lesz az utolsó WAGR versenyem, így meg kell hajtani ezt a tornát, hogy emlékezetes legyen a szezonzárás és nem utolsósorban előrébb kerüljek a világranglistán.”

 

A szerdán frissített adatok alapján jelenleg a 954. helyen áll a rangsorban, ez pedig hatalmas boldogsággal tölti el, hiszen minél előkelőbb helyezést ér el egy játékos, annál nagyobb eséllyel juthat be egy komoly egyetemre, jó ösztöndíjjal. Ettől függetlenül Ricsi számára a WAGR egy jó viszonyítási alapot is jelent, amivel felmérheti, hogy halad a fejlődésben, hol áll az európai és a világ játékosaihoz képest.

 

„Nagy dolog számomra, hogy a legjobb ezer játékos közé kerültem, és természetesen az a cél, hogy minél előrébb kerüljek a rangsorban.”

 

Kép: hungolf.hu / MGSZ 

 


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés