Új fejezet nyílt Kovács Alex életében

Európa lenyugatibb pontjára tette át székhelyét Kovács Alex, miután felvételt nyert a Lisszabon környékén található Edge Golf Collage-ba. A fiatal játékos még ismerkedik az új környezettel, de már most úgy érzi, hogy egy fantasztikus lehetőség kapujában áll, amely új szintre emelheti a játékát. Beszámolójának hosszabb változatát az idén ősszel megjelenő Kincses Kalendáriumban közöljük.

 

Nemrég érkeztél meg Portugáliába, milyenek az első benyomások?

Nagyon jók! Az Edge Collage, amely a portugál fővárostól autóval 45 percre található, egy komoly iskola, golfközpontú oktatással. Van külön kondiedzőnk, van, aki az étrendünkkel foglalkozik, illetve külön pszichológus és golfcoach is. Az iskola lehetőséget biztosít az európai EGA versenyeken való részvételre, például Franciaországban és Spanyolországban.

 

Ki most az edzőid?

Magyarországon Hahn Roland, mellette ott van a Jonathan (Jonathan Mannie – a szerk.), aki az itteni iskolámmal is kapcsolatban áll, konzultálni tud az itteni edzőmmel. Egy angol trénerrel fogok együtt dolgozni, úgy hívják, hogy Neal. Egyelőre az előttem álló időszak a felkészülésről szól, mielőtt versenyre mennék, szeretnék dolgozni a játékomon, megszokni az itteni környezetet. Ezt az edzőmmel is megbeszéltem, aki támogatta a javaslatomat, ő is úgy gondolja, hogy dolgozni kell a játékomon, mielőtt belevetném magam az európai szereplésbe. Azt érdemes tudni, hogy itt +3-0 közötti hendikeppel rendelkező játékosok ütik a labdát. Nekem jelenleg 5 körüli hcp-m, így a célom az, hogy idén nulla vagy az alá vigyem.

 

Hogy néz ki egy napod?

Minden nap fél hét körül kelek, úszással kezdünk, utána vagy óránk van, vagy golf, egészen naplementéig, este pedig kondizunk is. Nekem nagyon tetszik az iskola, de nem mondom, hogy könnyű.

 

A hamarosan megjelenő Kincses Kalendáriumban Alex-szel hosszabb interjút is közlünk.

 


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés