A sikeres felkészülés ellenére...

A hibákból éppen olyan sokat tanulhatunk, mint a győzelemből. Az ügyvédként és golfozóként is kiválóan teljesítő Dr. Bohács Zsolt a szeptember közepén lezajlott XXXIII. Nyílt Magyar Senior Bajnokság tanulságait foglalta össze számunkra.

 

Bár az utóbbi években számos csúcsot meghódítottál, a címvédés Zalacsányban ezúttal elmaradt. Mi lehetett ennek az oka?

Először is szeretnék gratulálni Koller Gyurinak, aki a verseny teljes időtartama alatt – sőt, egész évben - kiegyensúlyozott játékot nyújtott, ezért úgy gondolom, megérdemelte a magyar bajnoki címet. A saját teljesítményemre reflektálva elmondanám, hogy természetesen én is nagy hangsúlyt helyeztem a felkészülésre, sokat edzettem és a bajnokság előtt úgy éreztem, kiváló formában vagyok. Az egyes versenynapokon azonban nem sikerült kihoznom magamból azt, amit vártam, ugyanis mindig akadt egy-egy szakasz, amin hibáztam. Sajnos ezeket a hibákat már nehéz lett volna korrigálni. Ennek ellenére remekül éreztem magam a megmérettetésen!

 

Milyen tanácsot adnál a jövő bajnokainak, és mindazoknak, akik a bajnoki címről álmodnak? Mik a verseny buktatói, mire érdemes fokozottan odafigyelni?

Az ember mindig a maximális teljesítményt próbálja kihozni magából, és időnként bizony előfordul, hogy akaratlanul is túlhajszolja magát. Azt hiszem, ez történhetett velem is. A sikeres felkészülés ellenére az első két nap végén már nagyon elfáradtam. Eredetileg úgy terveztem, masszázsra, relaxációra is sor kerül, de végül nem tartottam magam ahhoz, amit elképzeltem. Lehet, hogy egy picivel több pihenő beiktatásával már lényegesen jobb eredményt értem volna el. Az idő azonban olyan gyönyörű, a golfpálya pedig olyan csábító volt, hogy nem tudtam ellenállni az edzés kísértésének!

 

A harmadik napon aztán egy váratlan esemény is közbeszólt…

Ha mindez nem lett volna elég, az utolsó napon egy váratlanul érkezett felhőszakadás is lecsapott ránk, én pedig sajnos nem készültem megfelelő ruházattal, ami igencsak keresztül húzta a számításaimat. Mire a klubházba értünk, már folyt rólam a víz, váltófelszerelés pedig nem volt nálam, így nem tudtam befejezni a versenyt. Kár, mert annak ellenére, hogy nem tudtam megismételni a tavalyi sikeres szereplést, nagyon élveztem a bajnokságot!


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés