Jön a Mayweather Jr. - McGregor meccs visszavágója

A veretlenül visszavonult bokszvilágbajnok, Floyd Mayweather Jr. bejelentette, hogy másodszor is ringbe száll a ketrecharcos ír Conor McGregor ellen. A bemutatómeccseket - nagy pénzért - időnként még vállaló amerikai ökölvívó a Daily Mailnek nyilatkozott a lehetséges második csatáról, amelyet 2023-ban vívhatnak a felek.

 

Mayweather, aki most vasárnap lép szorítóba a japán Mikura Aszakura ellen, így fogalmazott a lapnak: "Élvezni akarom ezt a hétvégét, aztán novemberben még egy bemutató-mérkőzésem lesz Dubajban, majd jövőre jöhet McGregor." Mayweather és McGregor első összecsapására 2017 augusztusában került sor Las Vegasban a boksz szabályai szerint, az amerikai a 10. menetben technikai kiütéssel nyert. Fellépéséért hivatalos információk szerint 275 millió dollárt kapott.

 

Az UFC szervezetnél vitézkedő 34 éves McGregor a kevert harcművészetben (MMA) 22 győzelmet és hat vereséget számlál. 2015-ben nyerte meg első világbajnoki címét, majd ő lett az első olyan harcos az UFC történetében, aki egyszerre két vb-címet is birtokolt különböző kategóriákban (pehelysúly, könnyűsúly).

 

A 45 esztendős Mayweather, aki amatőrként 1996-ban olimpiai bronzérmet nyert, profi öklözőként 50 - közte 27 KO-val aratott - győzelem után vonult vissza 2017-ben. Öt különböző súlycsoportban volt világbajnok, majd miután hivatalosan szögre akasztotta a bokszkesztyűt, eddig három bemutató-mérkőzést vállalt, s mindhármat megnyerte. Boksztudásán kívül a pénzszerzésben is világbajnoknak számít, amiről beceneve, a Moneymaker (Pénzcsináló) is árulkodik. A Forbes amerikai gazdasági magazinnál több alkalommal is vezette a legjobban fizetett profi sportolók világranglistáját.

 

Forrás: MTI 

Fotó: AFP


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés