„Különleges érzés volt beírni az egyest a score-kártyára”

Az augusztus végén megrendezett Klubcsapat Bajnokság egyik vezéregyéniségeként szerepelt Nagy Ármin, a Pannonia ifjú tehetsége. A két körös verseny első napján hole-in-one-t ütött, a másodikon azonban egy sérülés miatt abba kellett hagynia a játékot, de így is elévülhetetlen érdemeket szerzett csapata sikerében. Hogyan élte meg a verseny magasságait és mélységeit, és mi jön ezután? Nagy Ármint kérdeztük.

 

Gratulálunk a győzelmetekhez a Klubcsapat Bajnokságon, amelynek első napján a Pannonia csapatának húzóembere voltál. Hogyan értékeled a versenyt?

Szerintem nagyon jól játszott a csapat mindkét nap, mindenkinek fontos volt, hogy idén is megnyerje a Pannonia a bruttó kategóriát és ez szerencsére sikerült is.

 

Hogy élted meg az első nap szerzett hole-in-one-t?

Ez volt a második hole-in-one-om, de versenyen ez az első, így nagyon különleges érzés volt beírni az egyest a score-kártyára. Az még érdekesebbé tette a helyzetet, hogy az elütőn még egyikünk sem volt biztos abban, hogy bement a labda a lyukba, így csak a green-re érve derült ki, hogy tényleg hole-in-one-t ütöttem.

 

Sajnos egy sérülés miatt vasárnap kiszállni kényszerültél a versenyből. Bízunk benne, hogy a sérülés nem komoly és mielőbbi felépülést kívánunk neked. Mi történt?

Az első lyukon éreztem már, hogy kicsit fáj a hátam, de gondoltam, hogy ha kicsit mozgatom és folytatom a játékot, akkor bemelegszik és elmúlik. A következő pár lyukon nem javult, de nem is romlott, ezért csak a játékra figyeltem. Mínusz egyben álltam a négyes szakaszon, amikor a második ütésnél hirtelen annyira belenyilallt a hátamba a fájdalom, hogy a swinget sem tudtam befejezni. A greenhez érve a chip ütést már meg sem próbáltam, mert egy centimétert sem tudtam előredőlni, így kénytelen voltam feladni a versenyt.

 

Hol állsz rajthoz legközelebb, és lassan a szezon hajrájához közeledve, hogyan értékeled az évedet?

Az idei évemmel nagyjából elégedett vagyok, sok célomat teljesítettem. Sikerült több hazai ranglista versenyt megnyernem, versenyeztem Szlovéniában, Csehországban és Szlovákiában is három napos versenyeken, a válogatottal Bulgáriában a div. II. Fiú Csapat Európa-bajnokságon, illetve Finnországban a Young Masters-en kaptam lehetőséget indulni, de ezen kívül a Pannónia Junior Akadémia is biztosított versenyt számomra Ausztriában, Salzkammergutban. Mindenhol értékes tapasztalattal gazdagodtam.

Szerencsére két és fél hét kihagyás után, a pénteken kezdődő Match Play Bajnokságon már rajthoz tudok állni Tatán. Remélem még lesz lehetőségem idén a lehető legtöbb versenyen elindulni itthon és külföldön, és jól teljesíteni.

 

20220920_nagyármin1.jpg

 

A képeket köszönjük Pintér Zsófinak.

 

 


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés