Megszorongattuk az olimpiai ezüstérmest

A magyar férfi kosárlabda-válogatott 78-74-re kikapott a francia csapattól vasárnap az Európa-bajnokság kölni csoportjának a harmadik fordulójában, így továbbra is nyeretlen.

 

A tornát a bosnyákok és a címvédő szlovénok elleni vereséggel kezdő nemzeti csapat gyengén kezdett, a nyitónegyed derekán 5-19 állt a nagyórán, aztán a Hanga Ádám irányította magyarok egy 11-0-ás rohammal felzárkóztak. A vezetést nem sikerült átvenni, de szoros lett a mérkőzés, Hanga a nagyszünetben (39-42) a mezőny legjobbjaként 12 pontnál tartott.

 

Fordulás után a honosított Mikael Hopkins triplájával sikerült utolérni a franciákat (42-42), akik egy 12-0-ás rohammal újra megléptek, és 65-50-nél kialakult az addigi legnagyobb különbség. A 67-53-ról induló zárószakaszban Hanga hármasával az utolsó percre két pontra csökkent a hátrány (72-74). Ennél közelebb már nem sikerült a franciákhoz kerülni, akik jobban jöttek ki a meccset lezáró büntetőkből. A magyarok legjobbja Hanga lett 18 ponttal.

 

A folytatásban a három vereséggel álló magyar csapat kedden 17.15-kor találkozik a szintén nyeretlen Litvániával, végül szerdán 20.30-kor zárul a csoportkör a hazaiak ellen.

 

Forrás: MTI 


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés