Nem bírtak a címvédő szlovénokkal a magyarok

A magyar férfi kosárlabda-válogatott 103-88-ra kikapott a címvédő szlovén csapattól szombaton az Európa-bajnokság kölni csoportjának a második fordulójában.

 

A tornát a bosnyákok elleni vereséggel kezdő nemzeti csapat kezdettől fogva alárendelt szerepet játszott, az adriaiak 18-2-re elhúztak. Az Eb egyik legnagyobb sztárja, az NBA-s Luka Doncic 11 pontot ért el a nagyszünetig, a sérült Hanga Ádámot nélkülöző magyarokban Vojvoda Dávid tartotta a lelket.

 

A 33-54-ről induló harmadik negyedben Ivkovics Sztojan szövetségi kapitány együttese nem tudott újítani, miközben Doncic szórta a triplákat, és a 27. percben 20 ponttal a kispadra ült. A találkozó 72-45-nél eldőlt, a hátralévő időben már csak a szlovén siker mértéke volt kérdéses. A magyarok legjobbja Perl Zoltán lett 18 ponttal.

 

A folytatásban a két vereséggel álló magyar csapat vasárnap szintén 20.30-kor találkozik a világbajnoki bronzérmes franciákkal. Kedden 17.15-kor következik Litvánia, végül jövő szerdán 20.30-kor zárul a csoportkör a hazaiak ellen.

 

Kép: MTI/Czeglédi Zsolt


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés