Férfi kosár Eb: vereséggel kezdtek a magyarok

A magyar férfi kosárlabda-válogatott nagy küzdelemben kikapott a bosnyák csapattól csütörtökön az Európa-bajnokság kölni csoportjának a nyitómérkőzésén.

 

A kölni csata Musa öt pontjával kezdődött, melyekre Vojvoda Dávid és Hanga révén egy 9-0-ás roham volt a válasz, és Aziz Bekir bosnyák kapitány 11-5-nél időt kért. A rengeteg lepattanót szedő ellenfél főként a palánk alól volt eredményes, míg az Ivkovics-legénység távolról próbálkozott, és Vojvoda 10. pontjával könnyedén hozta a nyitónegyedet.

 

A folytatásban nyolc pontra nőtt az előny (27-19), de a rivális nem szakadt le, 2-4 ponton belül maradt, és a 17. percben a 213 centis és 132 kilós Nurkic révén kiegyenlített (36-36). Benke Szilárd fontos pontokat szerzett, a nagyszünetben 46-45 volt az állás.

 

Térfélcsere után Musa 13. pontjával átvették a vezetést a bosnyákok, akik 7 perc alatt 20 pontot szórtak be. Nem látszott a hullámvölgy vége, Nurkic blokkolta Hangát, majd a Portland Trail Blazers centerének 14. pontjával 70-59 állt a nagyórán. Úgy tűnt, hogy valamelyest "elfogytak" a magyarok, az ellenfél fizikálisan és mentálisan is egyre nagyobb fölénybe került.

 

A 73-63-ról induló zárószakaszban ismét erőre kaptak a piros-fehérek, három pontra felzárkóztak (78-73), majd Hanga triplájával még szorosabb lett a meccs. Innentől viszont újra az ellenfél akarata érvényesült, három és fél perccel a vége előtt 12 pont lett a különbség (90-78). Innentől már csak a vereség mértéke volt kérdéses, a magyarok ezzel együtt remekül helytálltak a magasabban jegyzett bosnyákokkal szemben.

 

A folytatásban aztán még nehezebb riválisok jönnek: a nemzeti csapat szombaton 20.30-kor találkozik a címvédő szlovénokkal, másnap szintén 20.30-kor pedig a világbajnoki bronzérmes franciákkal. Jövő kedden 17.15-kor következik Litvánia, végül jövő szerdán 20.30-kor zárul a csoportkör a hazaiak ellen.

 

Eredmény:
B csoport, 1. forduló: Bosznia-Hercegovina - Magyarország 95-85

 

Forrás: MTI 

Kép: MTI/Czeglédi Zsolt


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés