Címvédőhöz méltó kezdés

Kedden kezdetét vette a 33. Magyar Junior Nyílt Golfbajnokság, amelyen 81 játékos méri össze tudását a Pannonia Golf & Country Club kifogástalanul előkészített greeneket felsorakoztató pályáján. A rendkívül erős mezőny és a külföldi versenyzők jelenléte különösen izgalmas első napot eredményezett.

 

Az élen két nagy esélyes, a tavalyi nemzetközi és magyar bajnok Kötél Bence és a szlovák trónkövetelő René Bergendi végzett. Kötél az első kilencen bogeymentes -1-et játszott (közte egy birdie a kilencesen), a 11. szakaszon azonban újra nullán állt, köszönhetően az itt ütött bogey-nak, ezután azonban ritmust váltott és sorozatban négy birdie-vel, -4-es eredménnyel jött le a pályáról. Bergendi ugyancsak -4-et játszott, par fölötti szakasz nélkül, nagyon egyenletesen beosztva a birdie-ket (2-2 az első és a hátsó kilencen). A Nyílt Junior Bajnokságon már-már hagyománynak számít a nyitónapi -4, tavaly a szlovén Jan Ciric ugyanígy szerezte meg a vezetést az első körben.

 

Harmadik helyről folytatja a tornát a belga-magyar Hayder-Török Alexander, aki afféle sötét lóként érkezett Máriavölgybe, miután a hétvégi Omnium Classic of Belgium versenyén a T7. helyet szerezte meg egy figyelemreméltó -5-ös eredménnyel. Most -2-vel játszotta be magát a szerdai leader flight-ba.

 

A fiúk között még öten játszottak mínuszt, köztük a tavalyi második helyezett szlovén Tomi Bezenšek, valamint ifj. Sárközi Richárd is, aki ragyogóan kezdett, az ötös szakaszhoz érkezve -3-ban állt, majd egy dupla megállította a jó sorozatot. Az első kilencet egy újabb birdie-nek köszönhetően -2-vel fejezte be, a fordulás után pedig három birdie, két bogey került a statlapra, a hajrában ütött dupla miatt T4. helyen folytatja a versenyt.

 

A lányoknál az idén nagy formában versenyző Jaczkovics Emma a tavalyi magyar bajnoki cím után idén a nyílt kategória megnyerésére aspirálhat, ami nem lesz egyszerű, lévén, hogy a mezőnyben olyan tehetségek ütik a labdát, mint a szlovén Lana Malek (a Nyílt Magyar Bajnokság női mezőnyének második helyezettje), vagy a 2021-es kiírásban aranyérmet szerző szlovén, Barbara Car, és az ezüstérmes cseh, Sára Dimitrova. Emma elsőre +1-et játszott, ezzel második az even parral élre törő Malek mögött. A tavalyi érmesek +3-mal követik őket.

 

Folytatás szerdán.

LIVE SCORE

 

Kép: TÁTRAI BÉLA / GOLF Magyar 


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés