Juniorok a pályán

 

Augusztus 16-án rajtol a 33. Magyar Junior Nyílt Bajnokság 84 ifjú versenyzője a Pannonia Golf & Country Clubban. Tíz ország indulói között ádáz csata várható a ranglistapontokat kínáló bajnokságon, hiszen az egykori magyar és nyílt címvédőknek tikkasztó hőségben, 22 plusz hendikepes játékossal tűzdelt mezőnyben kell majd helytállni.

 

Ausztria, Csehország, Horvátország, Luxemburg, Németország, Olaszország, Szlovákia, Szlovénia, Törökország, valamint hazánk 84 játékosának nevezését fogadták el szervezők az idei országos junior bajnokságra. Amint azt már megszokhattuk, a magyar nyílt versenyek elsősorban a környező országok játékosai között a legnépszerűbb, ezért nem meglepő, hogy a máriavölgyi verseny is elsősorban a szlovén, a cseh és a szlovák játékosok között közkedvelt.

 

A magyar és nyílt bajnoki cím megszerzése idén sem lesz egyszerű feladat. Az A-kategória (U16, U18, U21), valamint a B-kategória (U12, U14) korosztályos nevezői a versenykiírás szerint, három egyéni stroke play körben küzdhetnek majd.

 

A hazai szurkolók elsősorban a magyar és nyílt junior bajnokok, Jaczkovics Emma, Kötél Bence, Nagy Ármin, Stern Lea, Somogyi Bence, Berkenyei Daniellára, Fedeli Grace Margot és Zsimán-Lebovics Zénó játékára lehetnek kíváncsiak, olyan trónkövetelők mellett, mint ifj. Sárközi Richárd, Károly Ádám Endre, Vu Péter, Sántha Ádám Attila, Sántha Laura, Szautner Elena, Zingale Lena Lidia, Földházi-Nagy Zsófia vagy Jackson Thomas. A névsort pedig folytathatnánk.

 

Különösen érdemes figyelni a Nyílt Hungarian Touron már bemutatkozott Hayder-Török Alexanderre (+2.9), aki a hétvégén rendezett Omnium Classic of Belgium, profikkal tarkított mezőnyében, magyar színekben, -5-tel végzett a T7. helyen. A külföldről érkezők közül is számos név csenghet ismerősen, a tavalyi nyílt junior bajnokok, a szlovén Barbara Car (A), és Eva Kiri Fevzer (B), az ezüstérmes cseh Sofie Dimitrova és a szlovén Tomi Bezenšek, valamint az idei Magyar Kupa nyílt győztes, Lana Malek is feliratkozott a bajnokság startlistájára.

 

LIVE SCORE

 

Forrás és kép: hungolf.hu / MGSZ 


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés