Helyzetjelentés Olaszországból

 

Csütörtökön véget értek a páros küzdelmek Padovában, a szeniorok európai seregszemléjén, ahová három magyar csapatot delegált a Magyar Senior Golfozók Társasága (MSGT). Hogy állnak az urak? Dietrich Tamást, az Társaság elnökét, a supersenior nettó team kapitányát kérdeztük.

 

A hőhullám Olaszországra is lecsapott

"Az első naphoz hasonlóan irtózatosan nagy forróság volt Padovában" – mondta a kapitány. A supersenior bruttó csapatban kiegyenlítetten jó eredmény született, Horvath Joe és Dr. Takács János is 75-öt, valamint Kovács Titusz és Jakobi László szintén 75-öt játszott, ami – mint Dietrich Tamás kihangsúlyozta –, egy nagyon jó eredmény. Elmondása szerint: „Egy több napos versenyen mindig az a nagy kihívás, hogyan tudja a játékos a formáját átmenteni a következő napra.” Koplányi Tibor és Gulyás Gyula score-jai estek ki, a bruttó csapat csütörtökön három helyezést javított szerdához képest, a 12. helyen áll. Szépen feljöttek a pénteki, egyéni versenynap előtt – hangsúlyozta az elnök.

 

Nettók és masterek

A nettó csapatnál, a Dietrich testvérpár, Tamás és Gábor 40-et ért el az előző napi 43 után, a pici visszaeséssel együtt is a második helyet szerezték meg az összesített páros versenyben. A nettó csapat összteljesítményéhez 35 pontot tett hozzá a Horváth Béla – Dr. Egervári Ferenc páros. A mai napról a Saághy Pál – Dobány Lajos kettős eredménye esett ki, a csapat jelenleg a 14. helyen szerepel. Nagyon sűrű a mezőny, a csapat csupán hat pontra áll a dobogós helyezéstől.

A masterek is tisztesen helytállnak, ahogy Dietrich Tamás kiemelte: „Óriás dolog és példaértékű, hogy a 75 év felettiek részt vesznek ezen a versenyen.” Ellis Donald és Mányi István, valamint Juhász Sándor és Jászkuti László párosai összesen 151 pontot szereztek a második körben, amivel a 15. helyen állnak a Master Championships mezőnyében.

 

Milyenek az ellenfelek?

„Nagyon baráti a hangulat – mondta az MSGT elnöke –, mindenki imádja a golfot és teljesen mindegy, kivel játszunk, a versenyzők között barátságok szövődnek. Baráti beszélgetéseket folytatunk, akár egy korsó sör mellett; a résztvevő nemzetek nagyon kíváncsiak Magyarországra.”

„Ma még együtt vacsorázunk, közösen, jó hangulatban készülünk a döntő napra, amelyen próbáljuk a lehető legjobb eredményt elérni.” – zárta értékelését a kapitány.


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés