Csak a Playoff

 

 

Mint már oly sokszor a MidAm versenyek történetében, most is csak a playoff tudott dönteni két kiváló MidAm játékos között. Ezúttal Csepergi László és Zilahy Csaba játszott egy extra, 19 szakaszt, hogy eldöntsék, ki lesz a MidAm Golf Liga zalacsányi fordulójának győztese.

 

Mindkét játékos 75 ütésből teljesítette az első 18 szakaszt, így az utóbb beérkező Csepregi doktor kis pihenő után, még meleg golfizmokkal állhatott fel a versenybizottság által hagyományosan a 4-es szakaszra kijelölt playoff szakasz elütőjére. Zilahy ekkor már bent volt közel egy órája, így amikor megtudta, hogy ismét ütőt kell ragadnia a győzelemért, egyből a putting green felé vette az irányt.

 

20220626-MidAM-Tour2-109.jpg

 

Egy kisebb mezőny gyűlt össze a 4-es fekete, MidAm elütő körül. Jakobi András vezető versenybíró a szokásos tee feldobást követően Csepregi doktornak adta a kezdés jogát, aki fore-greengre drive-olt, jelezve, hogy komolyan veszi a győzelmi küzdelmet. Zilahy sem volt rest, ugyancsak 10 méterre landolt a labdája, a greentől balra, a bunker mögött. Approach ütése nehéz volt, de szépen átívelte a bunkert. Labdája downhillbe került, és túlgurult a lyukon. Cserpegi doki közelítője is túlgurult, mindössze fél méterre állt meg a lyuktól. Végül eg magabiztos birdie-vel hozta a szakaszt és így a győzelmet érő kupát, mely egyben a Klubbajnoki címet is jelentette számára.

 

 

Nőknél Kocsis Réka egy erős, két birdie-s 77-es score-ral örvendeztetett meg minket, így magasan nyerte a bruttó 1. helyezést. Klubbajnoknőnk Luu Thi Thu Huong Hajni két ütéssel jobbat játszva hendikepjénél végül 88 ütéssel húzta be a címet.

 

20220626-MidAM-Tour2-124.jpg

 

Az eredmények ide kattintva érhetők el.

 

Forrás: Mid-Amatőr  Golf Sportegyesület 


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés