Teltházas „Race”, Nagy Ármin győzelem

 

 

Teltházzal rajtolt el szombat reggel a Race to Zala Springs második fordulója Zalacsányban. A klub népszerű éves versenysorozatának első nyári állomását idén is összekötötte több éves hagyományokkal rendelkező Jótékonysági Golf Hétvégéjével.

 

A hétvégéi programkavalkád péntek délelőtt 10 órakor vette kezdetét egy csendes licit elindításával, amellyel a résztvevők idén is a Koraszülőttmentő és Gyermekintenzív Alapítvány munkáját segíthetik felajánlásaikkal. Ezt követően, délután következett a BBQ party, hét órától pedig a puttverseny. Az első napi program fénypontja természetesen idén is a 9 lyukon megrendezett, évről évre egyre nagyobb népszerűségnek örvendő Night Golf – éjszakai golfverseny, amelynek 4 fős csapatai Texas Scramble formában küzdenek meg egymással miután leszállt az est.

 

A szombati Race to Zala Springs II. Ranglistaversenyt ezúttal is hatalmas érdeklődés övezte: 103 indulóval startolt el a verseny reggel kilenckor az 1-es és a 10-elütőről. A verseny szoros befutóval zárult, a Pannonia U16-os játékosa, Nagy Ármin egyetlen ütéssel nyerte meg a viadalt, az azonos ütésszámmal végző szeniorok, a szintén a PGCC színeit képviselő dr. Horváth Péter és Ralph Müller előtt. Ármin négy bogey-t összeszedve, +4-el állt az első kilencet követően, majd két birdie-vel indította a hátsó kilencet, amire a 10-es és 14-es szakaszokon újabb bogey-k érkeztek.

 

Nagy Ármin újabb Ranglistagyőzelmet adott az idei „trófeagyűjteményhez”: április végén Stern Lea Sárával azonos ütésszámmal végzett a Matusz-Vad RV élén Kisorosziban – ám Sára jobb hátsó kilence miatt a győzelem még nem jött össze  –, május végén már nyertesként ünnepelhetett Pannonián, a mostani RTZS II. győzelemmel pedig tovább növelte előnyét a Junior ranglista pontvadászat élén.

 

A további eredményekről: a Felnőtt férfi (nettó) kategóriát Szakál Viktor nyerte, a bruttó negyedik helyen végző Dr. Csepregi László és Bakonyi Zoltán előtt, a női ranglista (nettó) sorrendje Hujber Anett, Varga Gyöngyi és Kispál Helén lett. A juniorok versenyében (nettó) Marton Levente, Zala-Kovács Lázár és Szani Mátyás végeztek a dobogón, míg a senioroknál (nettó) a Banó Tamás, Tóth János és dr. Horváth Péter sorrendet díjazták.

 

Az első és második forduló között több mint egy hónap telt el, a harmadikra azonban nem kell sokat várni, hiszen jövő héten vasárnap jön az RTZS III. A hétvégi golfdömping sem ért még véget a szombati nappal Zalacsányban, hiszen vasárnap jön a Mid-Am Golf Liga folytatása. 

 

EREDMÉNYEK, dobogó:

1 Nagy Ármin: 76 (+4)

2 dr. Horváth Péter: 77 (+5)

3 Ralph Müller: 77 (+5)


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés