Bravúros végjáték a Hungarian Touron

A GC am Habsberg német játékosa, Leon Breimer igazi klasszis teljesítménnyel, az utolsó körben -6-ot játszva nyerte meg az I. Nyílt Hungarian Tour versenyét. A nőknél Jaczkovics Emma megtartotta első helyét, négy ütés előnnyel győzedelmeskedve állhatott a dobogó legfelső fokára.

 

Leon Breimer az első napon even parral nyitott Zalacsányban, a második kör után pedig a vezetést is átvette a honfitárs, Michael Strohmaiertől. Breimer két kiegyenlített kör után a legjobb időszakban robbantott. Csütörtökön már az első kilenc után -3-ban állt, egy bogey mellett négy birdie színesítette a score-lapját (az utolsó három sorozatban a hetedik és a nyolcadik szakasz között), és az étvágya nem csillapodott a hátsó kilencen sem: bogey-val kezdett ugyan, de ezt rögtön javította egy birdie-vel, majd a hajrában újabb három biride-vel javította a statokat (az utolsó két szakaszon sorozatban két mínuszos játékot is felmutatott). Egészen káprázatos teljesítménnyel, 66 ütésből (-6) teljesítette az utolsó kört, összesítve -5-tel zárt. Tetemes fölénnyel nyerte a bajnokságot, az utolsó napon even part játszó Felix Haubenschild hét ütéssel leszakadva lett második.

 

20220623_breimer.jpg

 

Sokáig úgy tűnt, hogy a dobogó legalsó foka ifj. Sárközi Richárdé lesz, aki csütörtökön játszotta a legjobbját (71), azonban a -1 ma nem ért bronzérmet számára. A nyári szünetre az Egyesült Államokból hazaérkezett Závaczki Bálint -2-vel, azonos ütésszámmal végzett, és mivel Sárközi eggyel több bogey-t ütött a hátsó kilencen, így a két magyar játékos közül Závaczki örülhetett a győzelemnek.

 

A nőknél Jacvzkovics Emma már szerdán bejelentkezett az aranyért Marta Marlena Gavare-től átvéve a vezetést. A lett bár a harmadik nap nagy részében tartotta Emmával a lépést, a hajrára azonban elfogyott, a 77-et játszó cseh Alina Shchepteva is beérte őt. Jaczkovics birdie-vel kezdett, amit az első kilencen még két bogey követett, a hátsó kilenc első öt szakaszán jött egy hullámvölgy, mely során négy bogey-t és egy duplát szedett össze. A végére azonban sikerült stabilizálni játékát és az utolsó négy szakaszt parra hozva, 79-es utolsó körrel megnyernie a tornát. Emma két díjat is bezsebelt Zalacsányban, hiszen a juniorok versenyében is az élen végzett, egy ütéssel Somogyi Bence előtt.

 

20220623_jaczkovics.jpg

 

A seniorok között Hatvári Árpád győzelme szinte már a második nap borítékolható volt, a végén meg is szerezte a győzelmet.

 

I. Nyílt Hungarian Tour:

Férfiak:

1 Leon Breimer: 211 (72, 73, 66)

2 Felix Haubenschild: 218 (74, 72, 72)

3 Závaczki Bálint: 220 (76, 74, 70)

4 ifj. Sárközi Richárd: 220 (72, 77, 71)

 

Nők:

1 Jaczkovics Emma: 233 (80, 74, 79)

2 Alina Shchepteva: 237 (84, 76, 77)

3 Marta Marlena Gavare: 237 (78, 78, 81)

4 Stern Lea Sára: 242 (83, 77, 82)

 

Képek: Magyar Golf Szövetség Facebook 


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés