Hungarian Tour: helycserék az élen

 

Az idén debütáló versenysorozat, az I. Nyílt Hungarian Tour második napján is domináltak a GC am Habsberg német játékosai Zalacsányban, a sorrend azonban megváltozott az élbolyban, a nők mezőnyében is jött egy fordulat az élen. 

 

Leon Breimer (73) kiegyensúlyozott játékának köszönhetően az élről várhatja a döntőt, Felix Haubenschild (72) even parral az ötödik helyről a másodikra repült, az első nap remeklő Michael Strohmaier (78) és ifj. Sárközi Richárd (77) azonban gyengébb napot fogott ki, még ott vannak a harmadik helyen, de nagyot kell játszani holnap, hogy behozzák a lemaradást. A nőknél a lett Marta Marlena Gavare (78) ugyanazt hozta, mint első nekifutásra, de ez már kevésnek bizonyult Jaczkovics Emma (74) remeklése mellett.

 

Ifj. Sárközi Ricsi ezúttal felült a hullámvasútra, főleg a hátsó kilencen hibázott többet, hozzá hasonlóan az első nap mínuszt játszó, Michael Strohmaiernek sem volt könnyű napja, jobban mondva, könnyű második kilence. A tízes szakaszra még -1-gyel érkezett, majd jött a rövidzárlat egy tripla képében, ami végig elkísérte, +6-os eredménnyel jött le a pályáról.

 

Felix Haubenschild -2-vel fordult a hátsó kilencre, közte a negyedik szakaszon beütött eagle-lel, a hátsó szakaszokon két bogey „rontotta” even parra a napi eredményt, de ezzel együtt is három helyet javítva másodikként vághat neki az utolsó körnek.

 

Leon Breimer egyenletes teljesítményét már az első nap után megénekeltük, akkor az even parral a második helyet szerezte meg, most annyi változás történt, hogy egyel megnövelte a bogey-k számát, így +1-gyel és az élmenők gyengélkedését kihasználva az élre tört.

 

A nők mezőnyében is történt változás: Jaczkovics Emma két ütés lemaradását két ütés előnyre fordította a lett rivális, Marta Marlena Gavare-rel szemben. Két dupla, egy bogey mellett három birdie-t szerzett, +2-vel zárta a napot, ami hat ütés differencia az első körhöz képest. Bízunk benne, hogy az csak bemelegítés volt, és Emma most került igazán ritmusba. A cseh Alina Shchepteva is jót játszott (76), de ahhoz, hogy utolérje a Golfiesta játékosát hat ütést kellene behoznia. T3-ban várja a finálét, együtállásban Stern Lea Sárával.

 

I. Nyílt Hungarian Tour:
Férfiak:
1 Leon Breimer: 145 (72, 73)
2 Felix Haubenschild: 146 (74, 72)
T3 Michael Strohmaier: 149 (71, 78)
T3 ifj. Sárközi Richárd: 149 (72, 77)

 

Nők:
1 Jaczkovics Emma: 154 (80, 74)
2 Marta Marlena Gavare: 156 (78, 78)
T3 Alina Shchepteva: 160 (84, 76)
T3 Stern Lea Sára: 160 (83, 77)

 

Képek: TÁTRAI BÉLA / GOLF Magyar


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés