Erős kezdés Sárközitől

 

Az I. Nyílt Hungarian Tour első napját even parral záró, ifj. Sárközi Richárd tartja a lépést a német sporttársakkal: az első helyen álló Michael Strohmaiertől (-1) egy ütés választja el, míg Leon Breimerrel a második pozíción osztozkodnak (0). A nők között első nekifutásra a lett Marta Marlena Gavare (+6) bizonyult a legjobbnak, de itt is akad ígéretes magyar üldöző, Jaczkovics Emma személyében.

 

Szeles és a Tour nívójához méltó nehézségű pálya várta az idei évben debütáló Nyílt Hunagrian Tour ötven versenyzőjét, akik között szép számmal akadtak nemzetközi játékosok is. A nyílt kategória bruttó női és férfi, valamint korosztályos díjaiért folyó háromnapos küzdelemre tizenkét plusz hendikepes játékos iratkozott fel.

 

A német Michael Strohmaier már az elején letette a névjegyét: rögtön az első lyukon birdie-vel hangolt, a hetedik szakasz végén pedig már -3-ban állt, amikor a nyolcas-kilences szakaszokon kicsit visszajött a földre két bogey-val. Eközben a szintén birdie-vel kezdő, de a hármas és hatos szakaszokon bogey-t ütő Sárközi Ricsi a kilencesen beérte a német golfozót egy eagle-lel, amit további két birdie követett. Sajnos azonban egy dupla megállította szárnyalását, Strohmaier ezzel párhuzamosan két birdie-vel jött vissza élre, majd két bogey-nak köszönhetően -1-gyel végezve, az első helyről indíthatja a szerdai napot.

 

20220621_strohamer.jpg

 

Sárközi even parját a tizennégyesen ütött bogey-val állította be, így Strohmaiertől egyetlen ütéssel lemaradva várja a folytatást, együttállásban Leon Breimerrel. Breimer a kiegyensúlyozottságot képviselte az első körben: +1-es első kilencre, -1-et hozott a pálya második felén, csupa par mellett egy bogey és egy birdie színesítette a lőlapot.

 

+1-gyel a negyedik helyen zárt Hayder-Török Robert Alexander, ötödik a német Felix Haubenschild (+2), míg hatodik helyen az USA-ból nyári szünetre hazatérő Závaczki Bálint (+4) végzett.

 

Bálint mögött a hetedik Marta Marlena Gavare +6-tal, aki nem csak az összesített női, hanem a junior táblát is vezeti. Őt követi a magyar női ranglista élén álló Jaczkovics Emma két, Stern Lea pedig öt ütéssel. A szeniorok között a kiváló első napot produkáló Hatvári Árpád vezet, aki a +1-gyel teljesített első kilenc végéig még a fiatalabb versenyzőkkel is partiban volt.

 

20220621_nők.jpg

 

Nagy Ármin és Beau Coenraad visszalépése miatt a 48-as mezőny a második fordulóban is 9 órakor kezd.

 

I. Nyílt Hungarian Tour:

Férfiak:
1 Michael Strohmaier: 71
T2 Leon Breimer: 72
T2 ifj. Sárközi Richárd: 72

 

Nők:
1 Gavare Marta Marlena: 78
2 Jaczkovics Emma: 80
3 Stern Lea Sára: 83

 

Képek: TÁTRAI BÉLA / GOLF Magyar 

a hungolf.hu cikke nyomán 


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés