„Abban reménykedem, hogy hazai pályán mi is verhetetlenek leszünk”

Hideg János elképesztő ritmusban kezdte a nyarat: az Old Lake játékosának sikersorozata június elején a Hödlmayr Kupa remeklésével indult, amit az Emil Frey Ranglistaverseny bruttó első helye követett. A kettő között nettó csapatezüstérmet szerzett Közép-Európa egyik legrangosabb szenior tornáján, a XXI. Monarchia Kupán. 

 

A szenior válogatott kiemelkedően szerepelt a Monarchia Kupán. Hogy értékeled ezt a sikert?

Rendkívül nehéz, technikás pályán kellett helyt állnunk, ráadásul a Grey Bear két hosszú par 5-össel is büszkélkedhet: az egyik 528, a másik 535 méteres. Még szerencse, hogy az időjárás a kegyeibe fogadott minket, így egy pici esőt leszámítva végig kellemes napsütésben játszhattuk. Le a kalappal a hazai pályán játszó szlovák csapat előtt, fantasztikus teljesítményt nyújtottak! Sajnos ezúttal nem tudtuk megszorongatni őket, ami nem is csoda, hiszen a hat golfozóból négynek saját pályája van. Abban reménykedem, hogy mi is verhetetlenek leszünk, amikor a Monarchia Kupa nálunk kerül megrendezésre. Hazai terepen mindig könnyebb játszani, de Szlovákiában is csodálatosan szerepeltünk és rengeteg tapasztalatot szereztünk!

 

Véleményed szerint mi hiányzott a győzelemhez?

Úgy tűnik, egyik csapat sem számolt azzal, milyen meglepetéseket rejt ez a pálya. Szerencsére a verseny előtt négy napos edzőtáborban készültem a tornára, amely megtanította, hogy nem szabad hibáznom. Ennek a megmérettetésnek a kulcsa a stabil játék volt: egyetlen apró hibát sem tűrt meg a trükkös golfpálya, amellyel a többi csapatnak is meggyűlt a baja. A páros versenyeken ugyan Takács Jánossal remekül korrigáltuk egymás hibáit, egyéniben már egy pici tévedés is elég volt ahhoz, hogy a fenyőfa alá guruljon a labda – a pálya megbüntette a figyelmetlen játékosokat!

 

Milyen volt a csapatszellem?

Összetartó, kimagasló teljesítményt nyújtó csapatként mutatkoztunk be a Kupán. A versenyeket követően közös programokat csináltunk, remek hangulatú vacsorákon vettünk részt a bruttó csapattal, kitűnően éreztük magunkat! Mindenkinek csak ajánlani tudom Tálét, bár Magyarországnak sem kell szégyenkeznie, elképzelni sem tudjuk, milyen gyönyörű és különleges fekvésű golfpályák várják a játékosokat Szlovákiában.

 

Tekintsünk kicsit előre: hogy alakul a párizsi Európa Bajnokság kerete?

Ahogy azt korábban kihirdettük, június 30-ig választom ki a csapattagokat, addig pedig még számos ranglistán és többnapos versenyen bizonyíthatják rátermettségüket a jelentkezők. Számomra a következő állomás a zalacsányi Race to Zala Springs lesz. Párizsba azokat a játékosokat tudom magammal vinni, akik a legjobb formában vannak, és idegen pályákon is tisztességgel helyt állnak.    

 

Kép: hungolf.hu / MGSZ


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés