Kötél Bence óriási hajrával kupagyőztes

 

 

Domináns vasárnapi teljesítményével, a negyedik helyről felkapaszkodva lett a 33. Nyílt Magyar Kupa legjobbja Kötél Bence. A Greenfielden lezajlott megmérettetés női kategóriájában a nemzetközi mezőnyt a szlovén Malek Lana nyerte, míg a magyarok között Jaczkovics Emma állhatott fel a dobogó legfelső fokára.

 

Ideális golfidő, lenyűgöző pálya, kitűnő szervezés és kimagasló teljesítmények jellemezték a Magyar Kupa háromnapos küzdelmeit. A férfi mezőnyben az elejétől fogva nagyon szoros, ötszereplős verseny zajlott. Csányi Olivér, Kötél Bence, Szeberényi Máté, Somogyi Bence és ifj. Sárközi Richárd első nap azonos ütésszámmal végeztek, a folytatásban pedig ifj. Sárközi Richárd -3-mal lépett el a többiektől, de Szeberényi és Somogyi is mínuszos eredményeket tettek le a bükfürdői gyepre. Bár Kötél Bence szobaton even parban végzett, a fináléban már az elején megkezdte a felzárkózást. Fókuszált játékkel, egy birdie-vel és eagle-lel az egyes és ötös szakaszon, hibátlan, -3-as első kilencet produkált, így Somogyit utolérte, Sárközihez pedig két ütésre zárkózott fel.

 

Sárközi a 10. és a 12. szakaszokon is rontott, Somogyi pedig a tizennégyesen, majd az utolsó szakaszon is bogey-t ütött, mindeközben Kötél nagy hajával, két birdie-vel az utolsó két szakaszon biztosította be győzelmét. Vasárnap Kötél -5-tel zárt (67), így 2017 és 2018 után immár háromszoros Magyar Kupa győztesnek mondhatja magát.

 

20220515_mk2.jpg

 

A nőknél erősebb nemzetközi „delegáció” jött össze a hétvégére: nyílt kategóriában a magyar tornákon rendszeresen megforduló, szlovén Malek Lana diadalmaskodott. Első nap még tudta vele tartani a lépést a lengyel Pitsch Nina, a folytatásban azonban Lana egy fokozattal feljebb kapcsolt és -2-vel, jelentős különbségre tett szert, hat ütés előny birtokában vághatott neki a vasárnapnak. Sokáig +1-ben állt, az utolsó öt szakaszon azonban jött a rövidzárlat, összesen hat ütést dobott el ebben a szegmensben (4 bogey, 1 dupla), ám Pitsch Nina nem tudta kihasználni a kínálkozó alkalmat, +2-vel teljesítette a záró kört, a szlovén sporttárs mögött egyetlen ütésnyire. A nemzetközi mezőny harmadik helyezettje Dultinger Maja lett.

 

A magyar mezőnyben Berkenyei Daniella két fordulóban állt az élen, de a befejezés Jaczkovics Emmának (+4) sikerült jobban, így négy ütéssel előzte meg Stern Leát és a címvédő Berkenyei Daniellát. Bencéhez hasonlóan Emma is harmadik Kupáját nyerte, 2018-ban és 2019-ben nyert korábban. 

 

EREDMÉNYEK

 

20220515_mk3.jpg

 

Képek: hungolf.hu / MGSZ


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés