Az újdonság erejével

 

Szigeti Csabával a Bükfürdőn megrendezésre kerülő XXXIII. Nyílt Magyar Kupáról, az esélyesekről beszélgettünk.

 

Kik a május 13-án induló Magyar Kupa nagy esélyesei? (az interjú a Magyar Kupa indulása előtt készült, a szerk.)

Mivel a Greenfield Golf nemrég nyitotta meg ismét kapuit, nagyon sok olyan játékosra számíthatunk, aki hosszú idő után idén versenyzik ott először. Utoljára öt-hat évvel ezelőtt játszottam Bükfürdőn, ezért jómagam is azok közé tartozom, akik még nem látták, mennyit változott a pálya a megújulási folyamatot követően, de úgy hallottam, gyönyörű, új köntösben tündököl. A Greenfieldet az egyik legszebb tervezésű magyar pályák között tartom számon, ezért bízom benne, a golffal ismerkedő fiatalok is hamarosan felfedezik, vagy ha gyerekként már játszottak ott, újra rátalálnak erre a különleges helyre. Kötél Bence, Csányi Olivér, ifj. Sárközi Richárd a torna idei nagy esélyesei, és valószínűleg nem is okoznak majd csalódást. A tanítványaim közül Nagy Ármin és Somogyi Bence biztosan indul, az idősebb korosztály résztvevői között pedig olyan tehetségeket találunk, mint Meznerics Gergely, Ralph Müller, Szeberényi Máté, Koller György és Joseph Horvath.  

 

Miért egyedülálló a büki pálya és milyen kihívásokat támaszt a golfozókkal szemben?

A Greenfield Golf pályáján könnyű jól ütni, ám vannak technikásabb, trükkösebb szakaszai is, amelyek gyakran megtréfálják a játékosokat. Bükfürdőn tehát minden szakaszon észnél kell lenni és keményen kell dolgozni, különösen, ha az időjárási viszonyok – például a szél - sem kedveznek a játéknak. Bár a homokok a landing zónákban helyezkednek el, Bükfürdő egyik „specialitása”, hogy a green körül mindenhol dombok tarkítják a terepet, ami kétségkívül nehezíti a rövidjátékot.  

 

Milyen tanáccsal szolgálsz a verseny résztvevői, vagy akár a kezdő golfozók számára?

Változatlanul azt javaslom a golf iránt érdeklődőknek, hogy alázattal és kitartással közeledjenek a sporthoz, szánjanak időt a gyakorlásra, és ne adják fel a küzdelmet! Minden játékosnak kellemes nyarat és sikeres szezont kívánok!   

  


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés