A magyarok a görögök legyőzésével ötödik helyért játszhatnak

Az ötödik helyért játszhat a magyar férfi vízilabda-válogatott a világligában, mivel a helyosztó pénteki felvonásán 14-13-ra legyőzte az olimpiai ezüstérmes görög csapatot. Az már eldőlt, hogy Märcz Tamás olimpiai bronzérmes együttese nem juthat a sorozat júliusi, strasbourgi szuperdöntőjébe.

 

A magyar válogatott a torna csütörtöki nyitónapján a spanyoloktól szenvedett 10-9-es vereséget, míg a görögök a tokiói olimpia döntőjének "visszavágóján" négy góllal kaptak ki az ötkarikás címvédő szerbektől. A magyar és a görög válogatott legutóbb a japán fővárosban rendezett világesemény elődöntőjében találkozott egymással, a görögök akkor meglepetésre 9-6-ra diadalmaskodtak.

 

A magyar válogatottal nem lehetett ott a medence partján Märcz Tamás szövetségi kapitány, akinek egy nappal az utazás előtt lett pozitív a koronavírustesztje. A visszafogott góltermést hozó első negyedben a görögök kezdtek koncentráltabban, kétgólos előnyre tettek szert, a magyarok Fekete Gergő találatával szépítettek. A második felvonásban viszont minden bejött a magyaroknak, akik a játékrész elején Burián Gergely duplájával fordítottak, majd 5-2-re megléptek. Ötödik góljuk előtt az ellenfél rontott büntetőt, majd a megúszásból Zalánki Gergő volt eredményes.

 

A harmadik negyedben feléledtek a görögök, akik kevésbé színezték a játékot, mint a magyarok, viszont kinti embereik biztos lövőhelyzetekig adogattak, így sorra lőtték a távoli bombákat a magyar védelem asszisztálása mellett. A védekezés nem állt össze, mert kevés volt a blokk és a jó kapusteljesítmény is hiányzott. A záró felvonásban aztán megint a magyarok diktálták a tempót, ismét visszavették a vezetést - Fekete fordulásból lőtt bravúros góljával -, majd minimális előnnyel zárták az összecsapást.

 

A magyar válogatott szombaton 17 órától Horvátországgal találkozik majd, amely együttes pénteken kiegyenlített összecsapást követően minimális különbséggel, 13-12-re kerekedett a franciák fölé. Utóbbiak a görögökkel játszanak a hetedik helyért.

 

Eredmény, az 5-8. helyért:
Magyarország-Görögország 14-13 (1-2, 6-4, 2-4, 5-3)
---------------------------------------------------
a magyar csapat gólszerzői: Burián, Zalánki 3-3, Fekete G., Konarik, Manhercz K. 2-2, Angyal, Erdélyi 1-1

 

Forrás: MTI 

Kép: Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés