A Brooklyn az első kieső, a Boston az első továbbjutó

Magyar idő szerint kedd hajnalban, elsőként jutott a keleti konferencia a legjobb nyolc csapata közé közé a Boston Celtics az NBA rájátszásában, miután meglepetésre 4-0-val kisöpörték a Kevin Durant és Kyrie Irving által erősített Brooklyn Netst. 

 

Ez a mérkőzés nagyjából úgy alakult, ahogy eddig az egész párharc: próbálkozott a Nets, de végig az történt, amit a Boston akart. A vendégek jól kezdtek, aztán 12-12-nél egyenlített a Brooklyn, arra egy 10-0-s futással válaszolt Ime Udoka csapata, majd 30-30-nál ismét egalizált a Nets és innentől minden másodpercben a Celtics járt előrébb, még egálra sem tudta hozni a derbit a hazai alakulat.

 

A nagyszünet előtt meg tudott lépni nyolc ponttal a társaság, majd a harmadik negyedben erre még rá tudott tenni egy lapáttal és volt már közte 15 is, majd a záró etapban mindent egy lapra feltéve támadott az életben maradásért a Nets - az Irving-Durant páros nagy dobásaival és a Celtics hibáival vissza is jött előbb 102-99-ig, majd másfél percnél 109-108-ig. Itt azonban előbb Jaylen Brown ment el a gyűrűig és dobott egy clutch közelit, majd Durant hagyott ki egy tempót és egy büntetőt is, végül 13 másodpercnél Al Horford tett vissza egy támadópattanót - 113-109, itt ért véget a küzdelem.

 

Ugyan mind a négy találkozó szorosan alakult és összesen 18 pont lett a két csapat között a párharc végére, de folyamatosan a Boston volt felül, a Netsnek pedig csak a szűk vereségek jutottak - meglepően simán tudta le ezt a párharcot a Celtics és elsőként jutott be a következő körbe. A Milwaukee Bucks - Chicago Bulls párharc győzetést várja. 

 

Brooklyn Nets - Boston Celtics 112-116

A párharc végeredménye: 4-0 a Celtics javára.

 

További eredmények kedd hajnalról: 

Philadelphia 76ers - Toronto Raptors 88-103
A párharc állása: 3-2 a 76ers javára.

 

Dallas Mavericks - Utah Jazz 102-77
A párharc állása: 3-2 a Mavericks javára.

 

Forrás: Kezdő5.hu

Kép: Getty Images


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés