Danielle Kang győzelemmel kezdte az évet

A 29 éves amerikai, Danielle Kang nyerte a 15 millió dollár összedíjazású Hilton Grand Vacations Tournament of Champions versenyét Floridában. Az Orlando délkeleti részén fekvő Lake Nona Golf and Country Clubban megrendezett viadalon sokáig Nelly Korda vezetett, azonban a gyenge vasárnapjának köszönhetően végül a negyedik helyre csúszott vissza.

 

Kang 68-as soce-ral teljesítette a vasárnapi utolsó kört, így 68 - 67 - 69 - 68-as napokkal, 272-es összeredménnyel megnyerte az LPGA Tour 2022-es évi első állomását, három ütéssel a második kanadai Brooke Henderson előtt.

 

Kang a mérkőzés után kiemelte, hogy fejben végig erős tudott maradni: „Nagyon jó szellemben játszottam a hétvége során. Tudtam, hogy otthagytam puttot, de nem engedtem, hogy ezek befolyásolják a játékomat.

 

A mentális fölényt mi sem bizonyítja jobban, minthogy Kang volt az egyetlen játékos, aki a verseny valamennyi napján hetven alatti eredményt ért el.

 

A hétvége nagy vesztese kétségtelenül Nelly Korda volt, aki sokáig vezetett ugyan, de az már a szombati kör után látszott, hogy valami szétesett a játékában, ezt pedig csak fokozta a vasárnapi +3. Az utolsó napi 4 bogey-ja mellett csupán egyetlen birdie-t ütött a 15. szakaszon.

 

Összességében nem játszottam túl jól – nyilatkozta a torna után – de előre kell tekinteni és a pozitív dolgokat magammal vinnem a következő két versenyre.

 

A hírességek versenyében Derek Lowe playoffban győzte le a svéd LPGA legendát, Annika Sörenstamot.

 

Forrás és kép: lpga.com


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés