Az önbizalom a siker kulcsa

 

A szenior női válogatott, Batta Krisztina és Tóbiás Zsolt vezetésével megtartotta idei első csoportos edzését. Nagy Rékát kérdeztük, aki a felkészülés kihívásai mellett a belső akadályok legyőzéséről és a játékosban rejlő bátorság életre keltéséről is mesélt.

 

Hogy érezted magad a szenior női válogatott első idei edzésén?

Remekül éreztem magam! Tóbiás Zsolt olyan gyakorlatokat mutatott, amelyeknek kimondottan kedveztek a zord időjárási körülmények: a széllel szemben játszottunk és így gyakoroltuk a száz méteres zászlóra ütést. Ellenszélben játszani rendkívül érdekes kihívás, fantasztikus élmény volt, és megtanította, hogy használjuk a pályát. Szerencsére egyikünk sem fázott, sőt, kimondottan kellemesnek találtuk, hogy végre kint lehetünk a friss levegőn.  

 

Milyen terveket szeretnél megvalósítani az idei szezonban?

Azt tervezem, hogy idén sokkal szorosabb edzéstervvel állok elő, sokkal fegyelmezettebben és szisztematikusabban edzem, mint a tavalyi szezonban. Ha a járványhelyzet is engedi, az idei évben szeretnék részt venni a környező országok nyílt bajnokságain, elsősorban Csehországban, Szlovákiában és Szlovéniában. Óriási örömmel töltene el, ha más hölgyek is csatlakoznának hozzám a válogatottból. Azt tervezem, hogy a 2022-es szezonban folyamatosan javítok az eredményeimen és a hendikepemet 10 alá viszem. Nem vagyok türelmetlen, ezért bízom benne, hogy kitartó munkám előbb-utóbb meghozza gyümölcsét. Tavaly éppen a Magyar Bajnokság idején betegedtem le, így remélem, idén egészségesen állhatok elütőre.

 

Mi az, amiben még fejlődnöd kell?

Számomra az az elsődleges, hogy tökéletes legyen a swingem, de sajnos még mindig nem vagyok elégedett vele, és ez időnként az eredmény rovására megy. A legnagyobb technikai kihívásnak a chipelést tekintem, amit még nagyon sokat kell gyakorolnom.

 

Edződ, Hahn Árpád milyen tanácsokkal segít téged?

Mivel a hosszújáték az erősségem, mindenképpen erre a képességemre érdemes alapozni a játékom sikerét. Hahn Árpival egy jobb taktika kidolgozásán fáradozunk, de ehhez az is szükséges, hogy nagyobb önbizalommal és bátorsággal lépjek pályára, hogy olyan ütéseket is végrehajtsak, amelyeket korábban nem mertem volna bevállalni. Nemrég beszereztem három új ütőt, illetve egy hibrid fa és drive ütőt, amelyek óriási segítségemre lesznek abban, hogy javítsak az eredményeimen.  


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés